Κυριακή 22 Μαΐου 2022
x

ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ BΡΕΤΑΝΟΣ ΠΡΩΗΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙ ΑΠΟ ΤΑΛΙΜΠΑΝ

Ο 37χρονος τέθηκε υπό κράτηση από τους Ταλιμπάν τον περασμένο μήνα, ενώ επιχειρούσε να απομακρύνει τους 400 Αφγανούς υπαλλήλους του.

Bρετανός, πρώην στρατιώτης, που κρατείτο από τους Ταλιμπάν, έφυγε από την Καμπούλ μαζί με Βρετανούς αξιωματούχους, δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο διπλωματική πηγή.

Ο Μπέντζαμιν Σλέιτερ, 37 ετών, επιβιβάστηκε σε μια πτήση με προορισμό την Ντόχα, μαζί με μια βρετανική αντιπροσωπεία, που μετέβη στο Αφγανιστάν για να συνομιλήσει με αξιωματούχους των Ταλιμπάν.

Η ταμπλόιντ The Sun έγραψε πως την επιχείρηση απομάκρυνσης του πρώην στρατιώτη επέβλεπε απευθείας ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας Μπεν Ουάλας.

Ο Σλέιτερ, επιχειρηματίας πλέον, είναι ο ιδρυτής και πρόεδρος της Nomad Concepts Group, μιας εταιρείας που ειδικεύεται στη διεθνή ανάπτυξη.

Τέθηκε υπό κράτηση, για μικρό χρονικό διάστημα, από τους Ταλιμπάν τον περασμένο μήνα, ενώ επιχειρούσε να απομακρύνει τους 400 Αφγανούς υπαλλήλους του μέσω ξηράς, καθώς αυτοί δεν είχαν καταφέρει να φύγουν αεροπορικώς.

Οι Ταλιμπάν τον άφησαν ελεύθερο, όμως του είπαν ότι δεν μπορούσε να περάσει τα σύνορα παρά μόνο μαζί με έναν μόνο βοηθό, διατάζοντας τους άλλους υπαλλήλους να επιστρέψουν στην Καμπούλ, σύμφωνα με την εφημερίδα The Telegraph.

Ο Σλέιτερ ζήτησε από το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών να βοηθήσει να απομακρυνθεί το σύνολο του προσωπικού του.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ