Skip to main content

Αφγανιστάν: Ρουκέτα χτύπησε το υπ. Άμυνας - Κοντά η πρεσβεία των ΗΠΑ

Οι ισλαμιστές αντάρτες προειδοποίησαν χθες Τρίτη ότι εάν η αμερικανική κυβέρνηση εγκαταλείψει τις συνομιλίες θα το «μετανιώσει».

Ρουκέτα έπληξε τοίχο του υπουργείου Άμυνας του Αφγανιστάν, το οποίο βρίσκεται πολύ κοντά στο κτήριο της πρεσβείας των ΗΠΑ, τις πρώτες πρωινές ώρες της ημέρας που συμπληρώνεται η 18η επέτειος από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στη Νέα Υόρκη, στην Ουάσινγκτον και στην Πενσιλβάνια.

"Ρουκέτα έπληξε τοίχο του κτηριακού συγκροτήματος του υπουργείου Άμυνας, χωρίς να προκαλέσει θύματα", ανέφερε ο εκπρόσωπος του αφγανικού υπουργείου Εσωτερικών Νοσράτ Ραχίμι σε δελτίο Τύπου που διένειμε.

Η επίθεση διαπράχθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

Επρόκειτο για την πρώτη τέτοια ενέργεια στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν αφότου ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε το Σάββατο ότι τερματίζει τις διαπραγματεύσεις των ΗΠΑ με τους Ταλιμπάν, που είχαν στόχο να συναφθεί μια συμφωνία η οποία θα επέτρεπε στην Ουάσινγκτον να αρχίσει να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από το Αφγανιστάν.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι ισλαμιστές αντάρτες προειδοποίησαν χθες Τρίτη ότι εάν η αμερικανική κυβέρνηση εγκαταλείψει τις συνομιλίες θα το "μετανιώσει" και μάλιστα "σύντομα".

Οι επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στις ΗΠΑ προκάλεσαν την αμερικανική στρατιωτική επέμβαση στο Αφγανιστάν εναντίον της οργάνωσης Αλ Κάιντα, που χρησιμοποιούσε το αφγανικό έδαφος ως ασφαλές καταφύγιο, και εναντίον των Ταλιμπάν, που βρίσκονταν τότε στην εξουσία στην Καμπούλ.

Η αφγανική πρωτεύουσα έγινε στόχος την περασμένη εβδομάδα δύο επιθέσεων με πολλά θύματα, την ευθύνη για τις οποίες ανέλαβαν οι Ταλιμπάν.