Skip to main content

Αγγελούδης: Θλιβερός επίλογος Ζέρβα - Για πρώτη φορά χωρίς προϋπολογισμό ο δήμος Θεσσαλονίκης

«Ο κ. Ζέρβας επέλεξε συνειδητά να τιμωρήσει και να εκδικηθεί τη Θεσσαλονίκη για τη μη επανεκλογή του», τονίζει ο εκλεγμένος δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Για εμπαιγμό και ευτελισμό των θεσμών κάνει λόγο ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης, λίγο μετά τη μη έγκριση από το δημοτικό συμβούλιο της αύξησης κατά 35% των ανταποδοτικών τελών για το 2024 που εισηγήθηκε η απερχόμενη διοίκηση. 

ΔιαβάστεΔήμος Θεσσαλονίκης: Στη διοίκηση Αγγελούδη το μπαλάκι των ανταποδοτικών και του προϋπολογισμού

Σε μια σκληρή ανακοίνωση η παράταξη του Στέλιου Αγγελούδη κάνει λόγο για έναν θλιβερό επίλογο με αρνητικό πρωταγωνιστή τον κ. Ζέρβα, τον οποίο κατηγορεί ότι απέδρασε σήμερα από τη θέση του δημάρχου. Όπως μάλιστα αναφέρεται στην ανακοίνωση Αγγελούδη, «ο κ. Ζέρβας επέλεξε συνειδητά να τιμωρήσει και να εκδικηθεί τη Θεσσαλονίκη για τη μη επανεκλογή του». 

«Η μη ψήφιση των ανταποδοτικών τελών του 2024 και κατά συνέπεια η μη έγκριση, για πρώτη φορά στην ιστορία, του Προϋπολογισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, αναδεικνύει με τον πλέον εμφαντικό τρόπο τον απόλυτο εμπαιγμό και ευτελισμό των Θεσμών και έχει ως συνέπεια καθυστερήσεις και εμπόδια στην υλοποίηση του προγράμματος της νέας δημοτικής αρχής», τονίζει. 

Στην ανακοίνωση του ο νέος δήμαρχος σημειώνει ότι η ομάδα του είναι έτοιμη να αναλάβει τις ευθύνες της και πως δεν θα κρυφτεί πίσω από επιστολές όπως η απερχόμενη διοίκηση.

Αναλυτικά η δήλωση Αγγελούδη:

«Σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης παρακολουθήσαμε το θλιβερό επίλογο μιας κάκιστης θεατρικής παράστασης διάρκειας τεσσάρων ετών, με αρνητικό πρωταγωνιστή τον απερχόμενο Δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα.
Η μη ψήφιση των ανταποδοτικών τελών του 2024 και κατά συνέπεια η μη έγκριση, για πρώτη φορά στην ιστορία, του Προϋπολογισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, αναδεικνύει με τον πλέον εμφαντικό τρόπο τον απόλυτο εμπαιγμό και ευτελισμό των Θεσμών και έχει ως συνέπεια καθυστερήσεις και εμπόδια στην υλοποίηση του προγράμματος της νέας δημοτικής αρχής.

Ο κ. Ζέρβας απέδρασε σήμερα και επίσημα από τη θέση του Δημάρχου αφήνοντας σε εμάς να διαχειριστούμε τους καρπούς της τραγικής  ανεπάρκειας του: Μια πόλη που έχει πνιγεί στα σκουπίδια εν μέσω εορτών, ένα ¨άνοιγμα¨ άνω των 20 εκατομμυρίων ευρώ στα ανταποδοτικά τέλη και εξαφανισμένο το ¨μαξιλάρι¨ ασφαλείας των 19 εκατομμυρίων ευρώ που του είχε εξασφαλίσει η χρηστή διοίκηση του Γιάννη Μπουτάρη.

Γνωρίζαμε πως ο κύριος Ζέρβας είναι μαλωμένος με την πραγματικότητα. Αυτό όμως, που μας εκπλήσσει είναι η ευκολία με την οποία ψεύδεται για τα πάντα και η χαρακτηριστική άνεση με την οποία αναιρεί τον εαυτό του: Σε συνέντευξή του σήμερα ισχυρίστηκε πως παρέλαβε από τη διοίκηση Μπουτάρη ¨κάποια χρήματα στο ταμείο¨. Ο ίδιος, τον Μάιο του 2019, υποστήριζε πως ¨στις 31/12/2018 υπήρχε ταμειακό διαθέσιμο στα ανταποδοτικά της καθαριότητας ύψους περίπου 20 εκατομμυρίων ευρώ¨. Δεσμευόταν, μάλιστα, τότε, πως ¨μέρος του υφιστάμενου ταμειακού υπολοίπου θα κατευθυνθεί προς ανανέωση εξοπλισμού και μέσα ατομικής προστασίας των εργαζομένων και το υπόλοιπο προς την μείωση των τελών για όλους ανεξαιρέτως¨…

Ο κ. Ζέρβας επέλεξε συνειδητά να τιμωρήσει και να εκδικηθεί τη Θεσσαλονίκη για τη μη επανεκλογή του. Αφού μεθόδευσε την αναβολή του προηγούμενου Δημοτικού Συμβουλίου και οι αντιδήμαρχοι του στην Οικονομική Επιτροπή ψήφισαν ¨λευκό¨ στην εισήγηση για αύξηση των δημοτικών τελών κατά 35%, αύξηση που οι ίδιοι έφεραν προς ψήφιση για να ισοσκελιστεί ο προϋπολογισμός, σήμερα έπεσαν οι τίτλοι τέλους με τα όσα έλαβαν χώρα στο δημοτικό συμβούλιο και με το ρεσιτάλ υποκρισίας και απόλυτου εμπαιγμού που παρακολουθήσαμε.

Η δημοτική μας ομάδα είναι έτοιμη να αναλάβει τις ευθύνες της. Και σε αντίθεση με τους απερχόμενους, δεν πρόκειται να κρυφτούμε πίσω από επιστολές που στέλνονται την ύστατη ώρα για επικοινωνιακούς λόγους, αλλά να πούμε στους Θεσσαλονικείς την αλήθεια.

Δεσμευόμαστε ενώπιον της πόλης πως αυτή η θλιβερή παρένθεση για την πόλη θα κλείσει με τη διενέργεια πλήρους διαχειριστικού και νομικού ελέγχου στα οικονομικά πεπραγμένα της τετραετίας, για να επιχειρήσουμε πάνω σε υγιή θεμέλια με πολλή δουλειά, σχέδιο, αποφασιστικότητα και σοβαρότητα μια νέα αρχή.
Και θα το καταφέρουμε.»