Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019
x

ΑΓΗΜΑ ΠΟΝΤΙΩΝ ΠΡΩΤΟ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Σήμερα που τα εθνικά μας θέματα βρίσκονται πάλι σε επικίνδυνο σημείο καμπής, η αναγνώριση της Γενοκτονίας επιβάλλεται, τόνισε η Βούλα Πατουλίδου.

Άγημα 40 ένστολων νέων και νεανίδων από την Εύξεινο Λέσχη Θεσσαλονίκης και τις ομοσπονδίες που εκπροσωπούν το σύνολο των ποντίων της πόλης θα προπορεύονται σήμερα στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης καθώς φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού.

Η πρωτοβουλία αυτή ανήκει στην Αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου και πραγματοποιείται με τη σύμφωνη γνώμη του Περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα.

Σε σχετική της δήλωση η κα. Πατουλίδου  ανέφερε τα εξής: «Ζητήσαμε από το Μητροπολιτικό Ποντιακό Σωματείο της πόλης μας, την Εύξεινο Λέσχη Θεσσαλονίκης, που κατά παράδοση εκπροσωπεί τον Ποντιακό Ελληνισμό στις παρελάσεις που πραγματοποιούνται στη Θεσσαλονίκη, σε προκαθορισμένη από πάντα θέση μεταξύ των πολιτικών τμημάτων, να αναλάβει το συντονισμό για τη δημιουργία ενός αντιπροσωπευτικού αγήματος των Ποντίων της πόλης μας, προκειμένου να προπορευθεί των πολιτικών τμημάτων στη παρέλαση της 25ης Μαρτίου. Αποτίουμε ελάχιστο φόρο τιμής στους εκατοντάδες χιλιάδες Ποντίους που σφαγιάστηκαν από τους Οθωμανούς, καθώς φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού.

Σήμερα, που τα εθνικά μας θέματα βρίσκονται και πάλι σε επικίνδυνο σημείο καμπής, με τη Συμφωνία των Πρεσπών να τρομάζει και να προκαλεί και τη λαιμαργία των γειτόνων μας δυτικά και ανατολικά των συνόρων μας να φουντώνει, η αναγνώριση της  Γενοκτονίας των Ποντίων επιβάλλεται, όχι τιμωρητικά, αλλά για την αποκατάσταση της μνήμης χιλιάδων αθώων συμπατριωτών μας και ως εξιλέωση των ενόχων. Τα δίκαια της Ελλάδας είναι αδιαπραγμάτευτα».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ