Skip to main content

Αγοράκι δύο ετών αγνοείται στις Άλπεις – Διασώστες χτενίζουν τις πλαγιές

Οι αρχές αναζητούν αυτόπτες μάρτυρες και έδωσαν στη δημοσιότητα τη φωτογραφία του Εμίλ, ενός ξανθού αγοριού με καστανά μάτια, που φορούσε κίτρινο μπλουζάκι, λευκό σορτσάκι και αθλητικά παπούτσια την ημέρα που εξαφανίστηκε

Αστυνομικοί, πυροσβέστες και δεκάδες εθελοντές αναζητούν ένα αγοράκι δύο ετών τα ίχνη του οποίου χάθηκαν το Σάββατο, όταν διέφυγε της προσοχής των παππούδων του σε ένα μικρό χωριό στις γαλλικές Άλπεις.

Οι έρευνες επικεντρώνονται γύρω από το χωριό Ο-Βερνέ, μια κοινότητα 25 κατοίκων. Σχεδόν 60 αστυνομικοί, ειδικοί στις διασώσεις στα βουνά, ένα ελικόπτερο και ένας ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος έχουν κινητοποιηθεί για τον εντοπισμό του παιδιού. Πυροσβέστες και σχεδόν 200 εθελοντές «χτενίζουν» βουνά, λαγκαδιές και ρυάκια για να βρουν τον Εμίλ, ενώ έχουν ήδη περάσει πάνω από 48 ώρες.

Το αγοράκι, που μόλις είχε φτάσει στο Ο-Βερνέ για να περάσει τις διακοπές με τους παππούδες του, χάθηκε γύρω στις 18.00 το απόγευμα του Σαββάτου. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, ο ανήλικος έφυγε από το σπίτι και δύο άτομα ανέφεραν πως το είδαν να κατεβαίνει μια κατηφόρα. Εκτοτε χάθηκαν τα ίχνη του.

Οι αρχές αναζητούν αυτόπτες μάρτυρες και έδωσαν στη δημοσιότητα τη φωτογραφία του Εμίλ, ενός ξανθού αγοριού με καστανά μάτια, που φορούσε κίτρινο μπλουζάκι, λευκό σορτσάκι και αθλητικά παπούτσια την ημέρα που εξαφανίστηκε.

Το χωριό Βερνέ, όπου κατοικούν 125 άνθρωποι, βρίσκεται σε υψόμετρο 1.200 μέτρων, στον ορεινό όγκο Τρουά Εβεσέ, στην ίδια περιοχή όπου συνετρίβη το 2015 ένα Airbus A320 της γερμανικής εταιρείας Germanwings. Το δυστύχημα προκλήθηκε σκόπιμα από τον συγκυβερνήτη του αεροσκάφους και είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν οι 144 επιβάτες και τα πέντε μέλη του πληρώματος. Πρόσφατα τοποθετήθηκε στο Βερνέ μια αναμνηστική στήλη στη μνήμη των θυμάτων.