Skip to main content

Αγρίνιο: Mαχαίρωσε 52χρονο που του έκανε παρατήρηση επειδή... ούρησε σε σιντριβάνι

46χρονος πλησίασε και πισώπλατα με πολλαπλά χτυπήματα τραυμάτισε έναν 52χρονο στον κορμό και στον θώρακα

Ενώπιον Εισαγγελέα παρουσιάστηκε, στις 12:00 το μεσημέρι της Δευτέρας 29/5, ο 46χρονος που κατηγορείται για το αιματηρό επεισόδιο που συνέβη το βράδυ της Κυριακής στο Αγρίνιο.

Ο φερόμενος ως δράστης συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση, της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας και της κατοχής ναρκωτικών, καθότι στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητα χασίς (6,1 γρ.) και μεταλλικός τρίφτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του agrinionews.gr, ο 46χρονος υποστηρίζει ότι δεν θυμάται τι ακριβώς συνέβη και ότι «θόλωσε» μετά παρατήρηση που του έγινε, καθότι ούρησε δημόσια, στο σιντριβάνι της πλατείας.

Του ασκήθηκε ποινική δίωξη και αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον Ανακριτή την προσεχή Τετάρτη για να απολογηθεί.

Το χρονικό του αιματηρού επεισοδίου

Όλα έγιναν περί τις 10 το βράδυ της Κυριακής (28/5) στην πλατεία 28ης Οκτωβρίου (Καραπανέικα) και η αφορμή ήταν ασήμαντη.

Το θύμα βρισκόταν με την παρέα του σε παρακείμενη καφετέρια και λέγεται πως έκανε παρατήρηση στον δράστη να μην ουρεί στο σιντριβάνι ο οποίος ήταν επίσης θαμώνας και είχε προκαλέσει και νωρίτερα ένταση.

Ακολούθησε το δραματικό γεγονός που αναστάτωσε τους πάντες. Ο 46χρονος πλησίασε και πισώπλατα με πολλαπλά χτυπήματα τραυμάτισε τον 52χρονο στον κορμό και στον θώρακα. Ο άτυχος άνδρας έπεσε αιμόφυρτος στο οδόστρωμα.

Ακολούθησε αναστάτωση και θαμώνες ακινητοποίησαν τον 46χρονο ενώ έσπευσαν οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ του Τμήματος Άμεσης Δράσης Αγρινίου που τον συνέλαβαν. Τον τραυματία παρέλαβε το ΕΚΑΒ ενώ το νοσοκομείο τέθηκε σε ετοιμότητα. Ο 52χρονος χειρουργήθηκε και νοσηλεύεται. Πρόκειται για πατέρα δυο παιδιών, γνωστό επαγγελματία της περιοχής.

Ο φερόμενος ως δράστης έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές, άλλοτε για παράβαση του αθλητικού νόμου και άλλοτε υπόθεση ναρκωτικών. Η προανάκριση διενεργείται από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου.