Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020
x

ΑΚΑΡ: ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΜΑΣ

Κλιμακώνουν εκ νέου την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο οι Τούρκοι - Κατηγόρησε την Ελλάδα για τις εντάσεις ο Τούρκος υπουργός Άμυνας

Το μήνυμα ότι η Άγκυρα θα κάνει αυτό που θα χρειαστεί για να προστατεύσει τα πλοία της έστειλε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ, σε δηλώσεις του για τη νέα προκλητική έξοδο του Όρους Ρέις προς την ελληνική υφαλοκρηπίδα και τη Navtex που εξέδωσαν οι Τούρκοι. 

«Το Πολεμικό Ναυτικό μας θα παρέχει την απαραίτητη προστασία συνοδεύοντας τα ερευνητικά σκάφη μας όπου χρειάζεται. Το Oruc Reis συνεχίζει τις προγραμματισμένες δραστηριότητές του», είπε ο Ακάρ.

Μάλιστα, δεν δίστασε να κατηγορήσει ξανά την Ελλάδα για τις εντάσεις στη Μεσόγειο: «Έχουμε δικαιοδοσία στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο από τον ΟΗΕ. Αυτό δεν αποτελεί απειλή για κανέναν. Οι Έλληνες κάνουν τα πάντα για να αυξήσουν την ένταση. Εμπλέκονται σε προκλητικές ενέργειες. Ελπίζουμε πως οι γείτονες θα μείνουν μακριά από τις έρευνές μας».

Νωρίτερα, στο ίδιο μήκος κύματος, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Φατίχ Ντονμέζ, με μήνυμά του στο Twitter, ανέφερε ότι «η συντήρηση του σεισμικού ερευνητικού πλοίου μας Oruc Reis ολοκληρώθηκε. Το πλοίο μας ξεκίνησε με σκοπό να κάνει την ακτινογραφία της Μεσογείου. Θα συνεχίσουμε να ερευνούμε, να σκάβουμε και να προστατεύουμε τα δικαιώματά μας. Αν υπάρχει (φυσικό αέριο) σίγουρα θα το βρούμε».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ