Skip to main content

ΑΚΡΙΤΑΣ: Αύξηση πωλήσεων και λειτουργική κερδοφορία το 2017

Η βιομηχανία ξύλου, μετά τη σημαντική αύξηση πωλήσεων που πέτυχε κατά την τελευταία διετία, προγραμματίζει λειτουργία 4ης βάρδιας στο εργοστάσιο.

Η βιομηχανία επεξεργασίας τεχνητής ξυλείας AKRITAS Α.Ε. συνέχισε την ανοδική της πορεία το 2017, καθώς ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών ήταν αυξημένος κατά 18% σε σχέση με το προηγούμενο έτος και ανήλθε στα 30,5 εκατ. ευρώ, γεγονός που αποδίδεται από την εταιρεία, τόσο στην ενίσχυση της παρουσίας της στην εγχώρια αγορά, όσο και στην έντονη εξωστρεφή της δραστηριότητα σε υφιστάμενες αλλά και νέες αγορές του εξωτερικού.   

Σε επίπεδο λειτουργικής κερδοφορίας, το EBITDA (προσαρμοσμένο για την μη ενσωμάτωση έκτακτων και μη επαναλαμβανόμενων επιβαρύνσεων) ανήλθε σε 386 χιλ. ευρώ έναντι -174 χιλ. ευρώ το 2016, πιστοποιώντας τη σταδιακή επιστροφή της μοναδικής ελληνικής εταιρίας του κλάδου σε θετικά αποτελέσματα.   

Οι προσπάθειες του ομίλου σε Ελλάδα και εξωτερικό, αποδεικνύονται αποτελεσματικές καθώς οδήγησαν σε αύξηση των πωλήσεων κατά περίπου 50% την τελευταία διετία. Ο όμιλος επιδιώκει συστηματικά να εδραιώσει την θέση του σε νέες αγορές πού άνοιξε τα δύο τελευταία χρόνια και ταυτόχρονα να εκμεταλλευτεί τη μεγάλη ανάπτυξη του τουριστικού κλάδου στην Ελλάδα. Μέσω δικτύων συνεργασιών προσαρμόζει την εμπορική του στρατηγική στις τάσεις που διαμορφώνονται παγκοσμίως, ενισχύοντας κατάλληλα την γκάμα των προϊόντων του με την υλοποίηση επενδύσεων σε καινούριες επιφάνειες, προσθήκης νέας σειράς luxury προϊόντων για συγκεκριμένες κατηγορίες έργων, καθώς και παροχής εξατομικευμένων προϊόντων.   

Στα πλαίσια αυτά, η διοίκηση του ομίλου θέτει ως άμεσες προτεραιότητες για το 2018:

 - Την ολοκλήρωση της αναδιάρθρωσης του δανεισμού που αναμένεται το α’ εξάμηνο του 2018. 

 - Τη βελτιστοποίηση του προϊοντικού μείγματος με περαιτέρω ενίσχυση των πωλήσεων προϊόντων με αυξημένη προστιθέμενη αξία. 

 - Την αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητας με την εισαγωγή 4ης βάρδιας στη λειτουργία του εργοστασίου