Skip to main content

Άλεκ Μπάλντουιν: Eνδέχεται να του απαγγελθούν εκ νέου κατηγορίες για την ανθρωποκτονία στο «Rust»

Οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι θα παρουσιάσουν την υπόθεσή τους στους ενόρκους εντός των επόμενων δύο μηνών, σημειώνοντας ότι έχουν έρθει στο φως «νέα στοιχεία»

Εισαγγελείς του Νέου Μεξικού ενδέχεται να κατηγορήσουν εκ νέου τον ηθοποιό Αλεκ Μπάλντουιν για τον θανάσιμο πυροβολισμό της Χαλίνα Χάτσινς στα γυρίσματα της ταινίας «Rust» το 2021, παρουσιάζοντας νέα στοιχεία στο σώμα των ενόρκων.

Οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι θα παρουσιάσουν την υπόθεσή τους στους ενόρκους εντός των επόμενων δύο μηνών, σημειώνοντας ότι έχουν έρθει στο φως «νέα στοιχεία». Ο 65χρονος Μπάλντουιν σημάδευε με ένα 45άρι πιστόλι Colt την Χάτσινς κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων στις 21 Οκτωβρίου 2021, όταν το όπλο εκπυρσοκρότησε, τραυματίζοντάς τη θανάσιμα.

«Είναι λυπηρό το γεγονός ότι μια τραγωδία μετατράπηκε σε αυτή την άστοχη δίωξη. Θα απαντήσουμε σε οποιεσδήποτε κατηγορίες στο δικαστήριο», ανέφεραν σε δήλωσή τους οι Λουκ Νίκας και Αλεξ Σπίρο, δικηγόροι του Μπάλντουιν.

Σε βάρος του 65χρονου Μπάλντουιν είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, καθώς κατηγορείτο ότι επέδειξε «απερίσκεπτη» αδιαφορία για τα μέτρα ασφαλείας στα γυρίσματα.

Οι δικηγόροι του ηθοποιού υποστήριζαν ότι οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν στον Μπάλντουιν βασίζονταν σε μια λανθασμένη ερμηνεία ενός νόμου για την κατοχή όπλων που πέρασε στο Νέο Μεξικό, μήνες όμως μετά το τραγικό δυστύχημα που συνέβη τον Οκτώβριο του 2021.

Toν περασμένο Οκτώβριο εν τούτοις, η εισαγγελία του Νέου Μεξικού απέσυρε τις κατηγορίες σε βάρος του.

Πηγή: Καθημερινή με πληροφορίες από Reuters