Skip to main content

Αποσύρθηκαν οι ποινικές κατηγορίες κατά του Άλεκ Μπάλντουιν για τους πυροβολισμούς στο πλατό της ταινίας «Rust»

Ο γνωστός ηθοποιός σημάδευε με ένα πιστόλι την κινηματογραφίστρια Χαλίνα Χάτσινς κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων στις 21 Οκτωβρίου 2021, όταν το όπλο εκπυρσοκρότησε, σκοτώνοντάς τη

Οι εισαγγελείς στο Νέο Μεξικό απέσυραν τις ποινικές κατηγορίες εναντίον του ηθοποιού Άλεκ Μπάλντουιν για τον θανάσιμο πυροβολισμό της κινηματογραφίστριας Χαλίνα Χάτσινς στα γυρίσματα της ταινίας «Rust», επιβεβαίωσαν αξιωματούχοι.

Ο 65χρονος Μπάλντουιν σημάδευε με ένα 45άρι πιστόλι Colt την κινηματογραφίστρια κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων στις 21 Οκτωβρίου 2021, όταν το όπλο εκπυρσοκρότησε, σκοτώνοντάς τη και τραυματίζοντας τον σκηνοθέτη Τζόελ Σόουζα.

Τον Ιανουάριο του είχαν απαγγελθεί κατηγορίες για δύο περιπτώσεις ανθρωποκτονίας εξ αμελείας σε σχέση με τον θάνατο της Χαλίνα Χάτσινς και τον τραυματισμό του Σόουζα. Ο ηθοποιός κατηγορήθηκε ότι επέδειξε «απερίσκεπτη» αδιαφορία για την ασφάλεια στα γυρίσματα της ταινίας.

Ο Μπάλντουιν δήλωσε ότι το όπλο εκπυρσοκρότησε κατά λάθος. Έχει επανειλημμένα πει ότι ενημερώθηκε από μέλη του συνεργείου ότι το όπλο δεν ήταν γεμάτο και έχει, επίσης, επιμείνει ότι δεν πάτησε τη σκανδάλη. Τον Φεβρουάριο, ο Μπάλντουιν δήλωσε αθώος για ανθρωποκτονία και είχε συμφωνήσει με τους όρους του δικαστηρίου για να ολοκληρώσει τα γυρίσματα της ταινίας χαμηλού προϋπολογισμού, καθώς και με την απαγόρευση χρήσης όπλων και κατανάλωσης αλκοόλ.

Το ABC News και το CNN μετέδωσαν την Πέμπτη ότι οι εισαγγελείς του Νέου Μεξικού απέσυραν τις κατηγορίες κατά του Μπάλντουιν.

Λίγο αργότερα οι δικηγόροι του Μπάλντουιν δήλωσαν σε ανακοίνωσή τους ότι είναι «ικανοποιημένοι με την απόφαση να απορριφθεί η υπόθεση». Τον Φεβρουάριο, το γραφείο του εισαγγελέα της Σάντα Φε ανακοίνωσε ότι απέσυρε την κατηγορία για οπλοχρησία εναντίον του Μπάλντουιν, η οποία θα επέφερε ποινή φυλάκισης πέντε ετών.

Επίσης, την Πέμπτη 20 Απριλίου, ο Μπάλντουιν και άλλα μέλη του καστ συνέχισαν τα γυρίσματα της ταινίας στη Μοντάνα, σύμφωνα με την εταιρεία παραγωγής.