Skip to main content

Αλλαγή φρουράς στο Γ’ Σώμα Στρατού - Νέος διοικητής ο Αθανάσιος Γαρίνης (φωτο+video)

Ο Αντιστράτηγος Πάρις Καπραβέλος παρέδωσε τη σκυτάλη στον Αντιστράτηγο Αθανάσιο Γαρίνη

Νέος διοικητής του Γ' Σώματος Στρατού/NRDC-GR είναι πλέον και επίσημα, ο Αντιστράτηγος Αθανάσιος Γαρίνης. Η τελετή παράδοσης-παραλαβής, πραγματοποιήθηκε σήμερα παρουσία του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Αντώνη Οικονόμου.

Ο νεοπροαχθείς παρέλαβε τη σκυτάλη από τον αντιστράτηγο Πάρι Καπραβέλο, στην τελετή στην οποία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Φιλόθεος.

Image

 

Μετά από την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και το πέρας της Δοξολογίας, ο απερχόμενος διοικητής διάβασε την ημερήσια διαταγή του, στην οποία έκανε μία σύνοψη των πεπραγμένων της θητείας του. «Παραδίδω σήμερα τη διοίκηση του Γ’ Σώματος Στρατού/NRDC-GR, στον καταξιωμένο συμμαθητή, φίλο και συνάδελφο, Αντιστράτηγο Γαρίνη», είπε.

Image

«Νιώθω ευγνωμοσύνη, τιμή και υπερηφάνεια» τόνισε από την πλευρά του ο παραλαμβάνων, Αθανάσιος Γαρίνης, στην ανάγνωση της δικής του ημερήσιας διάταξης.

Ο απερχόμενος διοικητής παρέλαβε τα λάβαρα του Γ’ Σώματος Στρατού και του NRDC, σε ένα εθιμοτυπικό πλαίσιο. 

Στην τελετή παρέστησαν οι βουλευτές Θεσσαλονίκης με τη Νέα Δημοκρατία, Δημήτρης Κούβελας και Φάνης Παππάς, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, ενώ τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, εκπροσώπησε η Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Μελίνα Δερμεντζοπούλου.
Στο γεγονός παρέστησαν επίσης οι προξενικές αρχές των ΝΑΤΟϊκών κρατών.

Image