Skip to main content

Αλόννησος: Ζευγάρι Θεσσαλονικέων παντρεύεται στον βυθό του Ρουσούμ Γιαλού

Ο δήμαρχος απευθύνει πρόσκληση σε ζευγάρια για μια ιδιαίτερη τελετή που πραγματοποιείται στο νησί - Μεταλλική καρδιά, πλαστικά λουλούδια και κάρτα «τώρα φιληθείτε»

Έναν διαφορετικό γάμο, σε βάθος 7-8 μέτρων στη θάλασσα, στον Ρουσούμ Γιαλό δίπλα στο Πατητήρι, θα τελέσει ο δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης. Ζευγάρι Θεσσαλονικέων, μέλη του Ομίλου Φουσκωτών Μακεδονίας, θα παντρευτούν με όλες τις τιμές στον βυθό της θάλασσας στις 16 Αυγούστου, παρουσία δύο μαρτύρων και των φίλων τους.

Αυτός θα είναι ο δεύτερος υποβρύχιος γάμος -ο πρώτος είχε γίνει πέρσι το καλοκαίρι- και με την ευκαιρία αυτή ο δήμαρχος απευθύνει πρόσκληση σε ζευγάρια που θέλουν να απολαύσουν μια ιδιαίτερη τελετή. Σημειώνεται πως είναι ο πρώτος και ο μοναδικός μέχρι σήμερα δήμαρχος που τελεί υποβρύχιους γάμους σε βάθος μέχρι 12 μέτρα, αν και ο ίδιος έχει άδεια, αλλά και την ικανότητα να καταδυθεί ως τα 40 μέτρα.

«Ο γάμος είναι για κάθε ζευγάρι μια ξεχωριστή στιγμή στη ζωή τους κι εμείς φροντίζουμε να την κάνουμε ακόμη πιο ιδιαίτερη. Καλούμε λοιπόν όσους θέλουν να απολαύσουν την εμπειρία ενός υποβρύχιου γάμου, να έρθουν στην Αλόννησο και να παντρευτούν εδώ με πολιτικό γάμο σε ένα διαφορετικό σημείο, στον Ρουσούμ Γιαλό, στον βυθό της θάλασσας των Σποράδων», δήλωσε ο κ. Βαφίνης στη Voria.gr.

Στο σημείο της τελετής υπάρχει τοποθετημένη μια μεγάλη μεταλλική καρδιά, με πλαστικά λουλούδια, ενώ οι μελλόνυμφοι μπορούν να φέρουν μπαλόνια και άλλα διακοσμητικά, αρκεί φυσικά να αντέχουν στο νερό.

Για τον γάμο του Αυγούστου θα υπάρχουν δύο μάρτυρες-φίλοι του ζευγαριού που θα καταδυθούν μαζί τους, ενώ δεν αποκλείεται να κατέβουν στο νερό και άλλοι φίλοι τους. Αρκεί, όπως διευκρινίζει ο κ. Βαφίνης, να έχουν άδεια κατάδυσης και να έχουν λάβει το πρώτο πτυχίο που τους επιτρέπει την κατάδυση σε βάθος 11-12 μέτρων.

«Ως δήμος είμαστε προετοιμασμένοι και εξοπλισμένοι για ένα τέτοιο γεγονός που πραγματικά θα μείνει αξέχαστο τόσο στο ζευγάρι όσο και στους συγγενείς και φίλους, ενώ τα καταδυτικά κέντρα του νησιού, συμμετέχουν στο γεγονός και στη χαρά τους, προσφέροντας δωρεάν τον καταδυτικό εξοπλισμό, καθώς και τα απαραίτητα μαθήματα εκπαίδευσης στους μελλόνυμφους», δήλωσε ο κ. Βαφίνης.

Σύμφωνα με το τελετουργικό ο δήμαρχος δίνει τις οδηγίες στο ζευγάρι μέσα από μεγάλες πλαστικοποιημένες κάρτες, η τελευταία από τις οποίες γράφει «και τώρα φιληθείτε», ενώ ακολουθεί η ανταλλαγή ευχών και η υποβρύχια φωτογράφηση.

Image

 

Η Αλόνησος γεμίζει από τουρίστες

Στην Αλόννησο η τουριστική περίοδος έχει ήδη ξεκινήσει και σύμφωνα με τον κ. Βαφίνη «η χρονιά προμηνύεται εξαιρετική με πληρότητες πολύ καλές».

Αυτές τις μέρες η πληρότητα στο νησί ξεπερνά το 60% και οι τουρίστες είναι κυρίως Άγγλοι και Σκανδιναβοί, ενώ τον Αύγουστο αναμένεται το μεγάλο κύμα των Ελλήνων τουριστών.

Μικρά ξενοδοχεία, πολλά ενοικιαζόμενα δωμάτια και βίλες περιμένουν τους τουρίστες για να απολαύσουν τις καταγάλανες θάλασσες, με τις οργανωμένες ή ανεξερεύνητες παραλίες. Ο Άγιος Δημήτριος, το Κοκκινόκαστρο, ο Λεφτός Γιαλός, ο Μεγάλος Μουρτιάς, η Μηλιά και η Χρυσή Μηλιά αποτελούν μερικές από τις γνωστές και οργανωμένες παραλίες.