Skip to main content

ΑμεΑ: Επιπλέον 18 εκατ. ευρώ για τα vouchers σε δομές ΚΔΑΠ

Στόχος είναι η ωφέλεια του συνόλου των πολιτών ΑμεΑ και οικογενειών με μέλη ΑμεΑ, οι οποίοι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά επωφελούνται του προγράμματος

Το κόστος είναι 18 εκατ. ευρώ και προβλέπεται η χρηματοδότηση από τον τακτικό προϋπολογισμό του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, συμπληρωματικά με τις λοιπές πηγές χρηματοδότησης, παροχών που απευθύνονται σε δικαιούχους ατόμων με αναπηρία και αφορούν την πρόσβαση σε δομές Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης ατόμων με αναπηρία, λόγω εξάντλησης των λοιπών πηγών χρηματοδότησης.

Στόχος είναι η ωφέλεια του συνόλου των πολιτών ΑμεΑ και οικογενειών με μέλη ΑμεΑ, οι οποίοι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά επωφελούνται του προγράμματος λαμβάνοντας στήριξη για την πρόσβαση σε δομές ΚΔΑΠΑμεΑ.

Η διάθεση του επιπλέον ποσού των 18.500.000 ευρώ από τον τακτικό προϋπολογισμό του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας επιβεβαιώνει, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, την αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα της κυβέρνησης για συμπερίληψη και ισότητα ευκαιριών. Το ποσό αυτό αντιστοιχεί σε 3.000 vouchers.