Skip to main content

Αμυράς για ΦοΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας: Είναι πρότυπο λειτουργίας και αποδοτικότητας

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος συναντήθηκε με τον πρόεδρο του συνδέσμου Μιχάλη Γεράνη και ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών του φορέα.

Επίσκεψη στα γραφεία του Περιφερειακού Συνδέσμου ΦοΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας πραγματοποίησε σήμερα ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Αμυράς.

Κατά την επίσκεψή του ο υφυπουργός συναντήθηκε με τον πρόεδρο του συνδέσμου Μιχάλη Γεράνη και ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών και τα έργα που εκτελούνται και προγραμματίζονται από τον φορέα.

Ο κ. Γεράνης αναφέρθηκε στη νέα εποχή στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων όπου, όπως τόνισε, πρωτεύοντα λόγο παίζει η ανακύκλωση ενώ βαδίζουμε γοργά στον δρόμο προς την κυκλική οικονομία.

Ιδιαίτερη βαρύτητα τόνισε ο κ. Γεράνης δίνει η οικογένεια της τοπικής αυτοδιοίκησης στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών ενώ συγχρόνως παραδίδει τον απαραίτητο μηχανολογικό εξοπλισμό για την εκτροπή των οργανικών μέσω του συστήματος των καφέ κάδων.

Ο πρόεδρος του ΦοΔΣΑ χαρακτήρισε δίκαιη τη νέα τιμολογιακή πολιτική ταφής, όμως τόνισε ότι στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε ως χώρα λόγω του ενεργειακού δεν πρέπει να επιβληθεί.

Από την πλευρά του ο κ. Αμυράς τόνισε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σταθερά στο πλευρό των δήμων και των ΦοΔΣΑ χρηματοδοτώντας όλα τα αναγκαία έργα για τον εκσυγχρονισμό της διαχείρισης των απορριμμάτων ενώ χαρακτήρισε τον ΦοΔΣΑ ΚΜ πρότυπο λειτουργίας και αποδοτικότητας. Ο κ. Αμυράς υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση λαμβάνει υπόψη της τους προβληματισμούς των δημάρχων για το θέμα του αυξημένου κόστους διαχείρισης απορριμμάτων και αυτό θα αποτυπωθεί στις αποφάσεις του υπουργείου περιβάλλοντος.

Τον υφυπουργό που ενημερώθηκε για τα σεμινάρια βιωσιμότητας προς τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Συνδέσμου συνόδευσαν στην επίσκεψή του η γενική γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων Παυλίνα Καρασιώτου καθώς και συνεργάτες του.