Skip to main content

«Αναλώσιμοι»:Όλοι οι πρωταγωνιστές πλην Σταλόνε στη Θεσσαλονίκη από 30 Οκτωβρίου

Για έναν μήνα τα γυρίσματα της νέας χολιγουντιανής ταινίας στη Θεσσαλονίκη - Δεν θα γίνουν γυρίσματα σε δημόσιους χώρους, τόνισε ο Απ. Τζιτζικώστας

Από τις 30 Οκτωβρίου και για ένα μήνα θα γίνουν τα γυρίσματα της νέας χολιγουντιανής ταινίας «Οι Αναλώσιμοι 4», στη Θεσσαλονίκη, παρουσία μάλιστα όλων των γνωστών πρωταγωνιστών, εκτός του Σιλβέστερ Σταλόνε, ο οποίος θα βρίσκεται στη Μ. Βρετανία για τα γυρίσματα άλλης ταινίας.

Αυτό ανακοίνωσαν σήμερα, μετά τη συνάντησή τους στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο περιφερειάρχης, Απόστολος Τζιτζικώστας, και ο Αμερικανός παραγωγός της Millennium Media, Ρόμπεν Βαν Νόρντεν.

Μάλιστα, όπως τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας, ο προϋπολογισμός μόνο για τα γυρίσματα στη Θεσσαλονίκη φτάνει στα 19 εκατ. ευρώ, ενώ η μισή ταινία θα γυριστεί στην πόλη.

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη, αυτή τη φορά, σε αντίθεση με την πρώτη χολιγουντιανή ταινία που γυρίστηκε στην πόλη, το "The Enforcer" με πρωταγωνιστή τον Αντόνιο Μπαντέρας, δεν πρόκειται να κλείσουν δρόμοι και να ταλαιπωρηθεί κόσμος ούτε να αναστατωθεί η καθημερινότητα, αφού τα γυρίσματα κατά βάση θα πραγματοποιηθούν στον χώρο της Millennium Media στη Θέρμη, όπου θα κατασκευαστούν και τα στούντιο της εταιρίας, αλλά και σε κάποιους ελεγχόμενους χώρους. Επίσης, οι θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν υπολογίζονται σε εκατοντάδες και για διαφορετικούς κλάδους (από ηθοποιούς, μέχρι τροφοδοσία), ενώ όπως είπε ο περιφερειάρχης για τη συγκεκριμένη ταινία έχει δημιουργηθεί εντυπωσιακός εξοπλισμός, που για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα εγκατασταθεί και θα παρουσιαστεί.

Επίσης ο κ. Τζιτζικώστας ανακοίνωσε ότι πολύ σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις και για νέες ταινίες που θα αρχίσουν γυρίσματα στην Κεντρική Μακεδονία, χωρίς να αποκαλύψει περισσότερα.

Όπως τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας «η δεύτερη μεγάλη κινηματογραφική παραγωγή του Χόλιγουντ, που θα πραγματοποιήσει γυρίσματα στη Θεσσαλονίκη θα φέρει στην πόλη πολλούς παλιούς και νεότερους σταρ του Χόλιγουντ, μεγάλα ονόματα στον παγκόσμιο κινηματογράφο, οι οποίοι θα αναδείξουν γι' ακόμη μια φορά την περιοχή μας και τις δυνατότητες που έχει η Κεντρική Μακεδονία για να πρωταγωνιστήσει στον παγκόσμιο χάρτη των οπτικοακουστικών παραγωγών. Αυτό το στόχο είχαμε θέσει ως διοίκηση της Περιφέρειας και βλέπουμε με ικανοποίηση να γίνεται πράξη».



Ο περιφερειάρχης εξήγησε ότι «με την καλή συνεργασία, που έχουμε χτίσει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Film Office με τις χολιγουντιανές και άλλες διεθνείς εταιρίες οπτικοακουστικών παραγωγών, έχουμε τη δυνατότητα να αποδείξουμε ότι η Κεντρική Μακεδονία είναι μια φιλόξενη περιοχή και η Ελλάδα πια με το νομοθετικό πλαίσιο που έχει μια φιλόξενη χώρα για τα γυρίσματα τόσο μεγάλων παραγωγών. Έχουμε καταφέρει έπειτα από σκληρή δουλειά και κόπο να κάνουμε τους ανθρώπους των μεγαλύτερων εταιριών παραγωγής ταινιών και τηλεοπτικού περιεχομένου να μας εμπιστευτούν, να πιστέψουν στις προοπτικές της Κεντρικής Μακεδονίας και να βάλουμε πλέον την περιοχή μας για τα καλά στον παγκόσμιο χάρτη των οπτικοακουστικών παραγωγών και θα συνεχίσουμε»

Ο κ. Βαν Νόρντεν εξήρε τη συνεργασία προσωπικά με τον περιφερειάρχη και την Περιφέρεια, αλλά και με όλες τις υπηρεσίες που ενεπλάκησαν στα γυρίσματα της πρώτης ταινίας της Millennium στη Θεσσαλονίκης και μάλιστα σημείωσε ότι «στην Ελλάδα βρήκαμε επαγγελματίες συνεργάτες γι' αυτό το εγχείρημα και ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να το κάνουμε ξανά και ξανά στο μέλλον. Ήρθαμε εδώ εξαιτίας της επιτυχίας της πρώτης ταινίας που γυρίσαμε στη Θεσσαλονίκη και είμαστε πολύ χαρούμενοι για την επιτυχία της, αλλά και για την άψογη συνεργασία που είχαμε με όλους τους φορείς στην Κεντρική Μακεδονία. Γυρίσαμε μια πολύ όμορφη ταινία, που ανυπομονώ να βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες για να τη δει όλος ο κόσμος. Η αρχική μας σκέψη ήταν να μην συμπεριλάβουμε την Ελλάδα στη δεύτερη ταινία, αλλά μετά την επιτυχία της πρώτης, αλλάξαμε άποψη. Ο μόνος από τους πρωταγωνιστές των Expendables 4 που δεν θα έρθει στα γυρίσματα εδώ είναι ο Σιλβέστερ Σταλόνε, επειδή γυρίζει μια ταινία στη Μεγάλη Βρετανία, αλλά όλο το υπόλοιπο team της ταινίας θα βρίσκεται εδώ. Τα σχέδια μας για το μέλλον είναι πολλά και ελπίζουμε ότι θα ανακοινώσουμε πολύ σύντομα τα γυρίσματα ακόμη μιας νέας ταινίας στη Θεσσαλονίκη».