Skip to main content

Ανάπλαση ΔΕΘ: Στόχος η έναρξη των εργασιών μέχρι τις αρχές του 2025

Η διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo εκτιμά πως τον Σεπτέμβριο θα προχωρήσει στο επόμενο βήμα, με την προετοιμασία του διαγωνισμού για την κατασκευή του μεγάλου έργου

«Απόλυτα έτοιμη» για να προχωρήσει στο επόμενο βήμα του έργου ανάπλασης του εκθεσιακού και συνεδριακού κέντρου της ΔΕΘ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, δηλώνει η διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo AE, με προοπτική οι κατασκευαστικές εργασίες να ξεκινήσουν στο τέλος του 2024-αρχές 2025 και το πρώτο -και μεγαλύτερο- περίπτερο, το «1» δίπλα στο Παλέ ντε Σπορ, να εγκαινιαστεί το 2026, στα εκατοστά γενέθλια της Διεθνούς Έκθεσης.

Διαβάστε ακόμα - Το σχέδιο ανάπλασης της ΔΕΘ εντυπωσίασε το κοινό στην Κοπεγχάγη

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo AE, Τάσος Τζήκας, σημείωσε: «Τον Σεπτέμβριο εκτιμούμε ότι θα είμαστε απόλυτα έτοιμοι, για να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα και να ετοιμάσουμε τον διαγωνισμό για το έργο, με βάση το χρηματοδοτικό μοντέλο. Η ανάπλαση, ένα έργο εμβληματικό για τη Θεσσαλονίκη, τους πολίτες, την οικονομία και την ίδια την εταιρεία, θα γίνει μέσω ΣΔΙΤ (Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα), εν ολίγοις θα χρησιμοποιηθούν και δημόσιοι πόροι, πέραν όσων θα προέλθουν από ιδιώτη. Αυτή τη στιγμή είμαστε έτοιμοι σε ό,τι αφορά την (αρχιτεκτονική) προμελέτη και αναμένουμε την επικαιροποίηση του επιχειρησιακού σχεδίου, σύμφωνα με τα νέα δεδομένα στην αγορά και τις πληθωριστικές πιέσεις (σ.σ. τα οποία ανεβάζουν το κόστος του έργου στα 280 εκατ. ευρώ, έναντι των αρχικά προϋπολογισθέντων 120 εκατ.)».

Ο κ. Τζήκας έκανε ακόμα λόγο για αγαστή συνεργασία της ΔΕΘ-Helexpo με την κυβέρνηση, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τον δήμο Θεσσαλονίκης και τους φορείς της πόλης, ενώ επανέλαβε ότι το μεγάλο στοίχημα για την εταιρεία είναι ότι οι κατεδαφίσεις και οι κατασκευαστικές εργασίες στο εκθεσιακό κέντρο θα γίνονται παράλληλα με τη λειτουργία των εκθέσεων, ώστε να μη διακοπεί η εκθεσιακή δραστηριότητα.