Skip to main content

Ανάπτυξη τον καιρό της πανδημίας. Και όμως, γίνεται!

Ένα φροντιστήριο στο Φάληρο, ένα στο Ωραιόκαστρο και ένα στην Αθήνα προστέθηκαν στο δίκτυο των 26 συνολικά φροντιστηρίων της English Super Fast.

Τρία νέα φροντιστήρια, δύο στη Θεσσαλονίκη και ένα στην Αθήνα, προστέθηκαν φέτος το καλοκαίρι στο δίκτυο των 26 συνολικά φροντιστηρίων που λειτουργούν με τα καινοτόμα προγράμματα της εταιρείας English Super Fast. Η εταιρεία από το 2016 επενδύει συνεχώς στην ανάπτυξη του δικτύου της, στην παραγωγή εκπαιδευτικών προγραμμάτων, στην εκπαίδευση των καθηγητών της και την επιμόρφωση των στελεχών της.

Πρόκειται για χώρους υψηλής αισθητικής που σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν από την εταιρεία Blue Frog με την επίβλεψη της αρχιτέκτονος Μαρίας Φυτανίδη. Έχουν το κατακόκκινο χρώμα των φροντιστηρίων του brand και φέρουν το κατοχυρωμένο λογότυπο με σήμα το λαβύρινθο και τη χαρακτηριστική μασκώτ, τον υπερήρωα.

«Τα σήματά μας έχουν το καθένα το δικό του ιδιαίτερο συμβολισμό» λέει η κ. Νίκη Πασχαλίδου, δημιουργός του καινοτόμου διδακτικού concept.

Αγγλικά με ταχύτητες … στο κόκκινο

«Με τα προγράμματά μας οι μαθητές παίρνουν Lower σε 1-3 έτη και Proficiency σε 1 μόλις έτος, γι’ αυτό και λεγόμαστε Super Fast. Το κόκκινο χρώμα λοιπόν παραπέμπει σε υψηλές ταχύτητες»
Τα Αγγλικά σου φαίνονται λαβύρινθος; Όχι πια!

«Τα αγγλικά είναι μια απλή σχετικά γλώσσα, έχει όμως εντελώς διαφορετική δομή και λογική. Αν προσπαθήσεις να τη διδάξεις όπως τις άλλες ευρωπαϊκές γλώσσες, μοιάζει λαβύρινθος. Η μοναδική μεθοδολογία English Super Fast δείχνει τον δρόμο μέσα από τον λαβύρινθο. Με βάση τη λογική - και όχι την απομνημόνευση - η γλώσσα χαρτογραφείται στο μυαλό του μαθητή και είναι πάντα σίγουρος γι’ αυτό που λέει, επειδή ξέρει το γιατί».

 

Περαία

 

Γίνε Superhero στα Αγγλικά

«Ο υπερήρωας συμβολίζει το μοντέρνο, το καινοτόμο, κάτι που ήρθε από το μέλλον, κάτι που με τη δύναμή του σε βοηθάει να καταφέρεις πράγματα που νόμιζες απραγματοποίητα – ακριβώς όπως το πρόγραμμά μας σε βοηθάει να μάθεις απίστευτα γρήγορα και εύκολα.

Όμως ταυτόχρονα ο υπερήρωας είναι και κάτι που αγαπούν τα σημερινά παιδιά, ταυτίζονται μαζί του και το συσχετίζουν με το gaming. Φιλοσοφία μας είναι ότι η μάθηση δεν πρέπει να αποτελεί καταναγκασμό αλλά απόλαυση. Γι’ αυτό και στα εκπαιδευτικά μας προγράμματα έχουμε ενσωματώσει στοιχεία του gamification, όπως quiz κλειδωμένα με σκορ, διάφορες ανταμοιβές, leaderboard πρωταθλητών, παιχνίδια ρόλων κλπ. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που το κεντρικό μας πρόγραμμα ονομάζεται“Superhero”».

English Super Fast στο Φάληρο

Στην οδό Βασιλίσσης Όλγας 8, έναν από τους κεντρικότερους δρόμους της Θεσσαλονίκης απέναντι από το ιστορικό κινηματοθέατρο Ράδιο Σίτυ, βρίσκεται το ένα από τα δύο νέα φροντιστήρια English Super Fast.

Ιδιοκτήτρια είναι η κ. Μαρίνα Χάσπαρη, η οποία τα τελευταία δέκα χρόνια διατηρούσε ατομική επιχείρηση ΚΞΓ στον ίδιο χώρο. «Το φροντιστήριο έχει ήδη γίνει το talk of the town και μάλιστα σε περίοδο διακοπών! Με σταματάνε στο δρόμο οι γείτονες, οι μαθητές μου στέλνουν μηνύματα, οι πάντες είναι ενθουσιασμένοι. Το κοιτάς κι αμέσως καταλαβαίνεις ότι πρόκειται για κάτι φρέσκο, μοντέρνο, ποιοτικό - κι όχι μόνο στην εμφάνιση. Η διδασκαλία των αγγλικών είχε βαλτώσει εδώ και χρόνια κι έψαχνα κάτι που να αλλάξει την κατάσταση. Τυχαία γνώρισα το English Super Fast και γοητεύτηκα! Ο κόσμος σήμερα ζητάει αποτελέσματα σίγουρα, γρήγορα, χωρίς άδικο κόπο και σε φιλικές τιμές. Το English Super Fast τα προσφέρει όλα αυτά και πολλά άλλα. “Μιλάει τη γλώσσα” των παιδιών και τα κάνει να “κολλάνε” στο μάθημα όπως με τα video games. Η εκπαίδευση στην Ελλάδα πρέπει επιτέλους να προχωρήσει. Ανυπομονώ να αρχίσει η χρονιά!».

English Super Fast στο Ωραιόκαστρο

Αλλά και το Ωραιόκαστρο έχει από φέτος το δικό του English Super Fast. Η ιδιοκτήτρια, κ. Νίκη Καραθανάση είναι παλιά γνώριμη με την εταιρεία.

«Η συνεργασία μας άρχισε το 2018 όταν εισήγαγα τα εκπαιδευτικά προγράμματα English Super Fast στα τρία φροντιστήρια που διατηρώ σε Σίνδο, Κύμινα και Άδενδρο. Το πρόγραμμα έκανε τη ζωή εύκολη σε όλους μας – μαθητές, καθηγητές και γονείς. Τα παιδιά το λάτρεψαν, έχουμε κάθε χρόνο σταθερά 100% επιτυχία στις εξετάσεις, και οι γονείς γλιτώνουν τα μισά δίδακτρα. Η συνεργασία με την εταιρεία ήταν άψογη, έτσι αποφάσισα να κάνω το επόμενο βήμα και να ανοίξω English Super Fast στο Ωραιόκαστρο. Η τοπική κοινωνία ήδη το αγκάλιασε και πιστεύω ότι με τη βοήθεια του Θεού και με καλή δουλειά όπως πάντα, τα επόμενα χρόνια θα ακολουθήσουν και άλλα».

English Super Fast και στη Νέα Σμύρνη

Το φετινό καλοκαίρι ήταν ιδιαίτερα παραγωγικό για την εταιρεία αφού, εκτός των δύο στη Θεσσαλονίκη, ολοκλήρωσε και θα εγκαινιάσει σύντομα και τρίτο ολοκαίνουργιο εταιρικό φροντιστήριο στη Νέα Σμύρνη, στην Αθήνα. Το φροντιστήριο αυτό είναι το πρώτο English Super Fast στα νότια προάστια, ενώ το brand εκπροσωπείται ήδη σε διάφορες άλλες περιοχές των Αθηνών και της υπόλοιπης Ελλάδας.

 

 

English Super Fast, Αρτάκης 42, Νέα Σμύρνη, Αθήνα

 

Επίσης ολοκληρώθηκε φέτος η σήμανση και η εσωτερική διακόσμηση άλλων δύο εταιρικών φροντιστηρίων σε Αγ. Βαρβάρα και Άνω Λιόσια.

 

 

Άνω Λιόσια

 

 

Αγία Βαρβάρα

 

 

Αγγλικά από “άλλο πλανήτη” σε προσγειωμένη τιμή

26 κέντρα English Super Fast μέσα σε πέντε χρόνια. Σε τι οφείλεται αυτή η ιλιγγιώδης ανάπτυξη και μάλιστα σε καιρό πανδημίας;

«Απλά καταφέραμε όλοι να κερδίζουν περισσότερα. Μαθητές, γονείς, καθηγητές, επιχειρηματίες της εκπαίδευσης, οι πάντες βγαίνουν κερδισμένοι, μέσα από ένα συνδυασμό καινοτομιών και με την αξιοποίηση της σύγχρονης τεχνολογίας», απαντάει η κ. Πασχαλίδου. «Όπως φαίνεται και από τις αίθουσες διδασκαλίας μας, είναι κυριολεκτικά Αγγλικά από άλλο πλανήτη».

 

Αίθουσα Διδασκαλίας

 

«Ταυτόχρονα όμως κρατούμε τις τιμές αυστηρά προσγειωμένες. Θέλουμε τα καλά Αγγλικά να είναι προσιτά σε όλους και όχι μόνο προνόμιο των λίγων. Τα μηνιαία δίδακτρά μας κινούνται στα κατώτερα επίπεδα της αγοράς, αλλά απαιτούνται τα μισά χρόνια σπουδών - άρα καταλαβαίνει ο καθένας ότι θα πληρώσει συνολικά τα μισά δίδακτρα. Όπως είπα και πριν, παιδιά και γονείς βγαίνουν όλοι κερδισμένοι.

Η καινοτομία English Super Fast

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2014, το πρόγραμμα English Super Fast βραβεύτηκε στο διεθνές συνέδριο τεχνολογίας Web Summit του Δουβλίνου. Η κ. Πασχαλίδου μας εξηγεί ποια ήταν χαρακτηριστικά εκείνα του προγράμματος που απέσπασαν τη διάκριση.

«Μέχρι τώρα για να μάθεις αγγλικά είχες δύο επιλογές: ή σχολικό τμήμα ή ιδιαίτερο μάθημα, το καθένα με τα υπέρ και τα κατά του. Εμείς παρουσιάζουμε τον ατομικό ρυθμό εκμάθησης (self-paced learning), που συνδυάζει τα πλεονεκτήματα και των δύο.

Καταργούμε το παραδοσιακό τμήμα που άλλους τους καθυστερεί άσκοπα κι άλλους τους «τρέχει» πέραν των δυνάμεών τους δημιουργώντας τους κενά. Επιτρέπουμε στο μαθητή να προχωράει όσο γρήγορα ο ίδιος μπορεί, όπως στο ιδιαίτερο μάθημα, αλλά ταυτόχρονα να είναι μαζί με τους συμμαθητές του στην αίθουσα, να κοινωνικοποιείται και να νιώθει μέρος της ομάδας.

Αφού δεν υπάρχει τμήμα, δεν υπάρχει ωράριο. Ο μαθητής επιλέγει ελεύθερα τις ώρες που έρχεται για μάθημα και μπορεί να τις αλλάξει όποτε θέλει ακόμη και 10 λεπτά νωρίτερα. Αδέλφια διαφόρων ηλικιών και επιπέδων μπορούν να κάνουν μάθημα ταυτόχρονα και οι γονείς να γλιτώνουν δρομολόγια. Το μάθημα προσαρμόζεται σε σένα, όχι εσύ στο μάθημα.

Αφού δεν υπάρχει τμήμα, δεν υπάρχει ούτε χαμένο μάθημα. Αν τύχει να απουσιάσεις, τότε όταν επιστρέψεις απλά συνεχίζεις από εκεί που σταμάτησες ή εναλλακτικά κάνεις το μάθημα online στην ίδια μέρα και ώρα ή σε άλλη που σε βολεύει. Σε κάθε περίπτωση, το πρόγραμμα εξασφαλίζει σταθερά υψηλή ποιότητα μαθήματος και είναι ανοιχτό συνεχώς για επαναλήψεις.»

Οι άνθρωποι πίσω από το πρόγραμμα

Φιλοσοφία της English Super Fast είναι ότι για να πετύχει κάτι πρέπει να κερδίζουν όλοι όσοι συμμετέχουν.

«Απασχολούμε μόνο καθηγητές που έχουν εκπαιδευτεί ειδικά στο πρόγραμμα English Super Fast, που αμείβονται σοβαρά και που εργάζονται σοβαρά.
Οι καθηγητές μας ασχολούνται με κάθε μαθητή ξεχωριστά, λύνουν τις προσωπικές του απορίες και τον εκπαιδεύουν ατομικά τόσο στο Speaking όσο και στο Writing. Το αποτέλεσμα είναι οι μαθητές να μιλάνε αβίαστα αγγλικά από την τρίτη κιόλας εβδομάδα και να αριστεύουν στις προφορικές εξετάσεις.