Skip to main content

Anatomic Help: Άνοιγμα στο Βιετνάμ και επενδύσεις για νέα προϊόντα

Για πρώτη φορά η εταιρεία ορθοπεδικών και ανατομικών προϊόντων από τη Νέα Σάντα Κιλκίς ξεκινά επαφές με τις ΗΠΑ, ενώ βάζει παράλληλα στο μικροσκόπιό της τη Γαλλία και τη Νορβηγία - Διεθνής προωθητική καμπάνια για την τελευταία της σειρά «One Size»

Στην αγορά του Βιετνάμ ετοιμάζεται να κάνει την είσοδό της η Anatomic Help, εταιρεία ορθοπεδικών και ανατομικών προϊόντων από τη Νέα Σάντα Κιλκίς, οι εξαγωγές της οποίας αποτελούν σήμερα το 80% του κύκλου εργασιών της και η διεθνής της παρουσία μετρά περισσότερες από 40 χώρες ανά τον κόσμο. Εν τω μεταξύ για πρώτη φορά ξεκινά επαφές με τις ΗΠΑ, βάζει παράλληλα στο μικροσκόπιό της τη Γαλλία και τη Νορβηγία, ενώ πρόσφατα πρόσθεσε στο εξαγωγικό της χαρτοφυλάκιο την Κένυα, την Αλγερία, τη Σερβία και τη Βοσνία Ερζεγοβίνη.

Μάλιστα, εδώ και λίγο καιρό η Anatomic Help έχει ξεκινήσει προωθητική καμπάνια σε όλο τον κόσμο για την τελευταία της σειρά ορθοπεδικών ειδών, One Size. Η εν λόγω σειρά απαίτησε επένδυση 500.000 ευρώ σε μηχανολογικό εξοπλισμό, ώστε να υποστηριχθεί παραγωγικά, η οποία ολοκληρώθηκε πρόσφατα. 

Τα One Size είναι ορθοπεδικά προϊόντα φτιαγμένα από ελαστικό υλικό -συνήθως τέτοιου τύπου είδη είναι κατασκευασμένα από neoprene- και περιλαμβάνουν από αυχενικό κολάρο και ζώνες για τη μέση μέχρι επιγονατίδες και επιστραγαλίδες, καλύπτοντας έτσι όλο το σώμα. Η νέα σειρά, που διακρίνεται από τέλεια εφαρμογή και υψηλή ποιότητα των υλικών, όπως λέει στη Voria.gr ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Anatomic Help, Στέλιος Γιαννούλης, κάνει ήδη σημαντικά βήματα τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Μεγάλο είναι το αγοραστικό ενδιαφέρον από τη Φιλανδία και την Κύπρο -βασικές αγορές της εταιρείας- ενώ και μία από τις πιο πρόσφατες αγορές της, η Αλγερία, δείχνει την προτίμησή της στα νέα προϊόντα. 

Πριν από λίγο καιρό η εταιρεία ολοκλήρωσε μία καινούρια επένδυση σε μηχανολογικό εξοπλισμό για την παραγωγή νέας σειράς ελαστικών ορθοπεδικών προϊόντων, ενώ έχει σε εξέλιξη κι ένα μικρό επενδυτικό πρόγραμμα στο πλαίσιο του «Πράσινη Ανάπτυξη» του ΕΣΠΑ για τη βελτίωση της αποδοτικότητάς της. 

Image

«Ο σχεδιασμός και η παραγωγή νέων προϊόντων είναι στα πλάνα μας. Παράλληλα ψάχνουμε πάντα να εξελίξουμε και τα υπάρχοντα. Η καινοτομία είναι διαχρονικά η πυξίδα μας», λέει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Anatomic Help. Να σημειωθεί πως η εταιρεία διαθέτει τρία διπλώματα ευρεσιτεχνίας για: ανατομικό στρώμα με memory foam και βάση αφρού πολυουρεθάνης, ανατομικό μαξιλάρι με επίθεμα σιλικόνης και αντιμικροβιακό καλτσάκι διαβαθμισμένης συμπίεσης.

Το μεγαλύτερο κομμάτι των προϊόντων της κατευθύνεται στα φαρμακεία εντός και εκτός συνόρων, ενώ έχει παρουσία, ανάλογα με τη χώρα, σε νοσοκομεία και καταστήματα ορθοπεδικών και ανατομικών ειδών. Είναι χαρακτηριστικό πως στη Φιλανδία βρίσκεται στο 95% των φαρμακείων, καθώς κατασκευάζει ορθοπεδικά είδη αποκλειστικά για έναν από τους μεγαλύτερους συνεταιρισμούς φαρμακείων της χώρας. Τελευταία δε έχει κάνει σημαντικό άνοιγμα και στη Λευκορωσία με τα ανατομικά της είδη, όπως είναι τα μαξιλάρια της.  

Image

Στην Ελλάδα, όπου η εταιρεία είναι από τις σημαντικότερες κατασκευάστριες ορθοπεδικών ειδών με ηγετική θέση στην αγορά, η Anatomic Help βρίσκεται σε περισσότερα από 8.000 φαρμακεία, ενώ πρωταγωνιστικό ρόλο στον κλάδο της έχει και στα Βαλκάνια.

Σήμερα η εταιρεία διαθέτει 250 κωδικούς προϊόντων, ενώ απασχολεί 40 εργαζομένους.

Image
Image