Skip to main content

Αναζητούνται... συνταξιούχοι για να λάβουν θέση αντιδημάρχου

Ποιος θα μπορούσε να δεχθεί να αναλάβει αντιδήμαρχος, χωρίς να λαμβάνει την προβλεπόμενη αντιμισθία; Οι συνταξιούχοι έχουν ένα προβάδισμα.

Γράφει ο Σαλονικιός

Μεταξύ όσων έδωσαν το “παρών” στην καθιερωμένη πρωτοχρονιάτικη συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης στο Μέγαρο Μουσικής ήταν και ο Κωνσταντίνος Ζέρβας. Δεν ήταν η πρώτη φορά που προσερχόταν σε πρωτοχρονιάτικη συναυλία της ΚΟΘ με την οποία, άλλωστε, τον συνδέουν πολύ στενοί δεσμοί, αφού υπήρξε επί σειρά ετών πρόεδρος του ΕΤΟΣ της ΚΟΘ και πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων της ΚΟΘ. Ήταν όμως, η πρώτη φορά που προσερχόταν με την ιδιότητα του δημάρχου Θεσσαλονίκης.

Μάλιστα, όπως παρατήρησα, ο Ζέρβας απέφυγε να καθίσει στην πρώτη σειρά, ως είθισται για τους δημάρχους, αλλά προτίμησε την τέταρτη ή πέμπτη, εάν μέτρησα σωστά. Με αφορμή αυτό το στιγμιότυπο, θυμήθηκα ένα άλλον, παλαιότερο δήμαρχο της πόλης ο οποίος έστελνε συνεργάτη του να του κρατήσει δύο θέσεις στην πρώτη σειρά, για τον ίδιο και τη σύζυγό του, μπας και γινόταν καμία στραβή και αναγκαζόταν να πάει παρά πίσω.

Πάντως, μετά το πέρας της συναυλίας διέκρινα πηγαδάκι στο οποίο συμμετείχαν ο δήμαρχος, ο αντιδήμαρχος Γιώργος Αβαρλής και ο νέος πρόεδρος του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης Γιώργος Κωνσταντινίδης. Εξ αιτίας της σύνθεσης εικάζω ότι η συζήτηση περιστράφηκε σε αμιγώς καλλιτεχνικά θέματα.

Εάν έλειπε από το πηγαδάκι ο Κωνσταντινίδης θα μπορούσε να υποθέσω ότι οι Ζέρβας και Αβαρλής θα μπορούσαν να συζητούν, ενδεχομένως και για τις πιθανές αλλαγές στο σχήμα διοίκησης του δήμου. Για να είμαι ακριβέστερος, για τις ενδεχόμενες προσθήκες μιας που, όπως είχε γράψει προ εβδομάδων η Voria.gr, μετά την ψήφιση σχετικής διάταξης που επιτρέπει τον ορισμό δύο επιπλέον άμισθων αντιδημάρχων, ο Ζέρβας σκέφτεται να την αξιοποιήσει.

Το ερώτημα βεβαίως, είναι, ποιος θα μπορούσε να δεχθεί να αναλάβει αντιδήμαρχος, χωρίς να λαμβάνει την προβλεπόμενη αντιμισθία, που στην περίπτωση του δήμου Θεσσαλονίκης ανέρχεται σε περίπου 1.500 ευρώ καθαρά. Ανάλογος προβληματισμός υπάρχει, πληροφορούμαι και σε άλλους δήμους. “Ψάχνω μεταξύ των συνταξιούχων δημοτικών συμβούλων, κι ας είναι και από την αντιπολίτευση”, μου εξομολογήθηκε δήμαρχος του πολεοδομικού συγκροτήματος. Οι συνταξιούχοι, επειδή έχουν ήδη εισόδημα, έχουν ένα προβάδισμα σε αυτήν την περίπτωση.

Πάντως ο Ζέρβας, όπως πληροφορούμαι, δεν ψαρεύει στη δεξαμενή των συνταξιούχων. Αναζητεί ικανά και φιλόδοξα στελέχη τα οποία να θέλουν να αξιοποιήσουν την ευκαιρία για να προσφέρουν στην πόλη, με αντάλλαγμα βεβαίως, την αυτονόητη προβολή τους, μέσα από τη δουλειά που θα κάνουν.