Skip to main content

Ανείπωτη η τραγωδία στη Δαδιά: Δύο παιδιά μεταξύ των 18 απανθρακωμένων σορών

Όλοι οι σοροί βρέθηκαν σε ομάδες δυο-τριών ατόμων σε μια απόσταση πεντακοσίων μέτρων

Δεν έχει τέλος το μέγεθος της ανθρώπινης τραγωδίας στο δάσος της Δαδιάς, όπου νωρίτερα σήμερα βρέθηκαν απανθρακωμένες 18 σοροί μεταναστών, ενώ υπήρξαν πληροφορίες για άλλες 8 σορούς, που δεν επιβεβαιώθηκαν από τον ιατροδικαστή.

Διαβάστε σχετικά: Τραγωδία δίχως τέλος στη Δαδιά: Πληροφορίες για ακόμα 8 απανθρακωμένα πτώματα μεταναστών - 18 σοροί βρέθηκαν νωρίτερα

Ο ιατροδικαστής Αλεξανδρούπολης Παύλος Παυλίδης που εξέτασε μακροσκοπικά τις σορούς δήλωσε στο ΑΠΕ ΜΠΕ πως «ήταν συνολικά δέκα οχτώ απανθρακωμένοι, όλοι τους άντρες, και δυο εξ αυτών ήταν παιδάκια. Βρέθηκαν όλοι σε ομάδες δυο-τριών ατόμων σε μια  απόσταση πεντακοσίων μέτρων, προφανώς ενώ προσπαθούσαν να διαφύγουν και κάποιοι εξ αυτών είχαν καεί μέσα σ ένα μαντρί. Όπως μου εξήγησαν οι αστυνομικοί που με συνόδευαν, η περιοχή αποτελεί πέρασμα μεταναστών, στη διαδρομή από τα σύνορα προς τα ενδότερα, μέσω του ορεινού όγκου της Ροδόπης».

Ο κ. Παυλίδης εξήγησε ότι οι σοροί θα μεταφερθούν αύριο στο νοσοκομείο για νεκροψία-νεκροτομή. Φήμες περί εντοπισμού και άλλων οχτώ σορών, σε διαφορετικό σημείο δεν επιβεβαιώθηκαν από τον ιατροδικαστή.