Skip to main content

Οι Πρέσπες και ο «μακεδονικός» σύνδεσμος των Σκοπίων

«Αντί να επιλύσει ο ΣΥΡΙΖΑ το θέμα πριν από την υπογραφή στις Πρέσπες, θα λυθεί είπαν μετά από συζητήσεις σε κάποια χρόνια».

Η Κύπρια Ευρωβουλευτής δρ. Ελένη Θεοχάρους, Ελληνίδα κατά συνείδηση και όχι επειδή έτυχε, έκανε έκκληση στη Νέα Υόρκη στους αποδήμους, κατά την παρέλαση για τον εορτασμό της Εθνεγερσίας.

Ανέφερε -μεταξύ άλλων- πως δεν μπορεί να κρύψει τη συγκίνησή της για τον Ελληνισμό που φθίνει. «Σας παρακαλώ πολύ, αγωνιστείτε για την Ελλάδα του Καποδίστρια, αγωνιστείτε για την Ελλάδα που συμπληρώνει 200 χρόνια ελευθερίας, αγωνιστείτε για τους απελεύθερους Έλληνες, τους Βορειοηπειρώτες, τους Κύπριους και για τη Δυτική Θράκη που κινδυνεύει", είπε.

Πολύ με μπερδεύουν οι κομμουνιστές του ΣΥΡΙΖΑ; Μήπως διάβασαν ανάποδα την ιδεολογία τους; Θεωρούν, λένε, καπιταλιστική ενέργεια την σύνδεση των Πανεπιστημίων με την αγορά εργασίας. Αγνοούν, ότι αυτή ήταν η πολιτική της Σοβιετικής Ένωσης; Εισήγε στις Σχολές, τον απαιτούμενο αριθμό φοιτητών, που θα κάλυπταν τις ανάγκες της οικονομίας στους επί μέρους κλάδους.

Και το καλοκαίρι, ήσαν υποχρεωμένοι να εργάζονται σε αγροτικές περιοχές, για να έχουν μια ιδέα πώς είναι η πραγματική ζωή και για να καλύψουν μέρος των εξόδων που έκανε το κράτος για τις σπουδές τους.

Σωστή πολιτική, τόσο για τους κράτος, όσο και για τους σπουδαστές, που με την αποφοίτησή τους ήταν βέβαιο πως θα εύρισκαν εργασία. Ο Γαβρόγλου και οι λοιποί ιμιτασιόν προοδευτικοί, θέλουν στρατιά ανέργων πτυχιούχων, αρκεί να πάρουν ψήφους. Κι ας μπαίνουν στις σχολές, ακόμη και αυτοί που βαθμολογούνται με 2 με άριστα το 20.

Αυτό το λένε πρόοδο. Ενώ την τακτική της Σοβιετικής Ένωσης, την θεωρούν προφανώς οπισθοδρόμηση, στην υπηρεσία του καπιταλισμού. Εκτός από την έλλειψη παιδείας, έχουν και έλλειψη γνώσης των κομμουνιστικών μεθόδων.

Κύριε πρωθυπουργέ, ο Πρόεδρος Π. Παυλόπουλος διέπραξε μεγάλο λάθος. Μιλώντας για τα γλυπτά του Παρθενώνα, έκανε λόγο για τυμβωρυχία. Εξήγησέ του ότι το σωστό είναι τυμβωθηρία, όπως τόπες εμπνευσμένα κι εσύ.

Ο ειδικός σε θέματα αναπτυσσόμενων οικονομιών Τίμοθι Ας, στον λογαριασμό του στο Τουίττερ, έδωσε την εξής συμβουλή προς τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Μπεράτ Αλμπαϊράκ: «Αν ήμουν στην θέση του Αλμπαϊράκ, θα ακύρωνα τις συναντήσεις με τους επενδυτές, και θα καθόμουν μαζί με το ΔΝΤ και θα καθορίζαμε το πρόγραμμα με το ΔΝΤ. Μην  χάνεις άλλο χρόνο για άλλα θέματα στην Ουάσιγκτον».

Με τον όρο "Μακεδονικός" φιγουράρει σύνδεσμος μεταλλουργίας της γείτονος, αυτή τη φορά  στη μεγάλη διεθνή έκθεση  Hannover Messe 2019 στο Ανόβερο, στο πλαίσιο του Φόρουμ για τον Βιομηχανικό Εξοπλισμό. Αντί να επιλύσει ο ΣΥΡΙΖΑ το θέμα πριν από την υπογραφή στις Πρέσπες, θα λυθεί είπαν μετά από συζητήσεις σε κάποια χρόνια. Ως τότε, το όνομα και οι επιθετικοί προσδιορισμοί θα έχουν καθιερωθεί στις συνειδήσεις του κοινού της υφηλίου.

Δεν το χωράει νους, τι συμφωνία υπέγραψαν, όποια κι αν ήσαν τα ανταλλάγματα, που αναφέρει η αντιπολίτευση.

Λάθος: «Εκ των ουκ άνευ». Σωστό: «Εκ των ων ουκ άνευ». Δηλαδή από αυτά που δεν μπορείς να κάνεις χωρίς. Χωρίς το -ων-, δεν λέει τίποτε η φράση.