Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020
x

ΑΝΟΙΓΕΙ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ Η ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ - ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΔΡΑΓΟΥΜΗ

Τις προσεχείς εβδομάδες πρόκειται να γίνει ασφαλτόστρωση στο κλειστό τμήμα της Βενιζέλου η οποία στη συνέχεια θα παραδοθεί ξανά στην κυκλοφορία.

Ανοίγει, ενόψει των γιορτών, στις αρχές Δεκεμβρίου το τμήμα της οδού Βενιζέλου, από την οδό Ερμού ως την οδό Εγνατία, το οποίο είχε κλείσει στα τέλη Σεπτεμβρίου εξ αιτίας των έργων του μετρό.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Αττικό Μετρό Α.Ε. Νίκο Ταχιάο, τις προσεχείς εβδομάδες πρόκειται να γίνει ασφαλτόστρωση σε αυτό το τμήμα της Βενιζέλου η οποία στη συνέχεια θα παραδοθεί ξανά στην κυκλοφορία, κάτι το οποίο θα διευκολύνει σημαντικά την κυκλοφορία στη συγκεκριμένη περιοχή η οποία προβλέπεται μάλιστα αυξημένη λόγω των Χριστουγέννων.

“Η Βενιζέλου θα παραμείνει ανοιχτή για όσο διάστημα χρειαστεί και θα ξανακλείσει όταν θα ξεκινήσουν τα έργα κατασκευής του σταθμού”, σημειώνει ο κ. Ταχιάος.

Υπενθυμίζεται ότι έως το τέλος του χρόνου η Αττικό Μετρό αναμένεται να έχει στείλει τις απαιτούμενες μελέτες για την κατασκευή του σταθμού με τη μέθοδο της προσωρινής απόσπασης και επανατοποθέτησης των αρχαιοτήτων, προς το υπουργείο Πολιτισμού προκειμένου να την προωθήσει με τη σειρά του προς έγκριση στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.

Τι θα γίνει με την Ίωνος Δραγούμη

Η εκ νέου απόδοση στην κυκλοφορία του τμήματος της οδού Βενιζέλου μεταθέτει τους σχεδιασμούς του δήμου Θεσσαλονίκης περί αμφιδρόμησης της Ίωνος Δραγούμη. Ήταν ένα σχέδιο το οποίο θέλησε να υλοποιήσει ο δήμος προκειμένου να αμβλυνθούν τα κυκλοφοριακά προβλήματα τα οποία έχουν δημιουργηθεί λόγω του κλεισίματος της οδού Βενιζέλου. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος Πρασίνου και Βιώσιμης Κινητικότητας Σωκράτη Δημητριάδη η αμφιδρόμηση προϋπέθετε κυκλοφοριακή μελέτη η οποία απαιτούσε κάποιο χρόνο με αποτέλεσμα ο χρόνος ολοκλήρωσής της να συμπέσει περίπου με την επαναλειτουργία του κλειστού τμήματος της οδού Βενιζέλου.

Κατόπιν αυτού η δημοτική αρχή σκοπεύει να προετοιμάσει ό,τι είναι αναγκαίο για την αμφιδρόμηση της Ι. Δραγούμη και να θέσει το σχέδιο αυτό σε εφαρμογή όταν θα απαιτηθεί, σε συνεννόηση πάντοτε και με την Αττικό Μετρό και αναλόγως βεβαίως, με την εξέλιξη των εργασιών κατασκευής του σταθμού Βενιζέλου.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό η Ι. Δραγούμη θα αμφιδρομηθεί στο τμήμα της από την οδό Τσιμισκή έως και την οδό Ιουστινιανού, την πρώτη δηλαδή παράλληλο πάνω από την Εγνατία, ώστε να διευκολύνεται η σύνδεση και με την οδό Βενιζέλου.

Παράλληλα ο δήμος προσανατολίζεται στην αμφιδρόμηση και της οδού Δωδεκανήσου, όπως ήταν δηλαδή και πριν από αρκετά χρόνια, όταν μονοδρομήθηκε για τις ανάγκες των έργων του μέτρο στην πλατεία Δημοκρατίας. “Η αμφιδρόμηση της Δωδεκανήσου θα γίνει μόλις παραλάβουμε ως δήμος το εργοτάξιο του μετρό στο Βαρδάρι, κάτι που αναμένεται να γίνει μέσα στους προσεχείς μήνες”, αναφέρει ο κ. Δημητριάδης. Σημειώνει ότι η περίπτωση της Δωδεκανήσου είναι σχετικά εύκολη καθώς ο δρόμος είναι αρκετά πλατύς και επιπλέον, λειτουργούσε επί δεκαετίες ως δρόμος διπλής κατεύθυνσης.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ