Skip to main content

Άνοιξε ο δρόμος για την αξιοποίηση του Ξενία Ξάνθης

Τρέχει ο διαγωνισμός της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου για μακροχρόνια μίσθωση του ακινήτου - Ποια η τιμή πρώτης προσφοράς

Στον αέρα βρίσκεται ο διαγωνισμός για τη μακροχρόνια μίσθωση του Ξενία της Ξάνθης με καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή του φακέλου δικαιολογητικών έως την Παρασκευή 28 Απριλίου.

Ο διαγωνισμός, ηλεκτρονικού ανοικτού τύπου, που τρέχει από την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ)  αφορά στη μακροχρόνια μίσθωση -με τον τρόπο πληρωμής να προβλέπει δόσεις- και σκοπό, αποκλειστικά, την τουριστική αξιοποίηση του ακινήτου.

Όπως αναφέρεται στα συνοδευτικά στοιχεία του διαγωνισμού «το Ξενία, κυριότητας ΕΤΑΔ, βρίσκεται μεταξύ της οδού Βασιλίσσης Σοφίας και της οδού Πινδάρου στην Παλιά Πόλη της Ξάνθης. Έχει ανεγερθεί εντός οικοπέδου εκτάσεως άνω των 8.500 τ.μ., με εμβαδόν κτισμάτων άνω των 2.700 τ.μ. (πλέον υπογείου, εμβαδού 250 τ.μ.). Η παρούσα δυναμικότητά του ανέρχεται σε 22 δωμάτια - 43 κλίνες, ανήκει στην κατηγορία των 4 αστέρων και διαθέτει εστιατόριο, καφετέρια-μπαρ και αίθουσα συνεδριάσεων/εκδηλώσεων».

Μίσθωση για 20+10 χρόνια, τιμή εκκίνησης στις 50 χιλ. ευρώ

Ο διαγωνισμός προβλέπει τη δυνατότητα 20ετούς μίσθωσης με δυνατότητα παράτασης για 10 επιπλέον έτη, κατόπιν συμφωνίας και των δύο μερών, εκμίσθωση του ανωτέρω ακινήτου ως έχει, με σκοπό την τουριστική αξιοποίηση. Ο ανάδοχος θα αναλάβει τις δαπάνες για την πιθανή ανακατασκευή/ανακαίνιση και λειτουργία του ακινήτου με βάση την ήδη πραγματοποιηθείσα δόμηση. Η τιμή εκκίνησης για το διαγωνισμό, ορίζεται στο ποσό των 50.000 ευρώ. Το βήμα του διαγωνισμού, δηλαδή το ελάχιστο ποσοστό αύξησης εκάστης προσφοράς επί της ανώτατης ήδη υφιστάμενης προσφοράς, ορίζεται ίσο με 5%.

Σημειώνεται πως το ετήσιο μίσθωμα θα αναπροσαρμόζεται κάθε 1η Ιανουαρίου του επόμενου κατά σειρά χρόνου, αρχής γενομένης από το δεύτερο ημερολογιακό έτος, κατά ποσοστό ίσο με την απλή δωδεκάμηνη μεταβολή του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή (ΔΤΚ) μηνός Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους, όπως αυτός ανακοινώνεται επισήμως από την ΕΛ.ΣΤΑΤ, ή όποια άλλη αρχή την αντικαταστήσει, πλέον 2% και σε κάθε περίπτωση η αναπροσαρμογή δεν θα είναι μικρότερη του 2%.

Το ξενοδοχείο βρίσκεται σε λειτουργία, ωστόσο όπως αναφέρεται στους όρους του διαγωνισμού, θα παραδοθεί κενό και ελεύθερο στον μισθωτή μετά την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας και την υπογραφή της σύμβασης μίσθωσης.