Skip to main content

Ανόβερο: Εισβολή ΙΧ στο αεροδρόμιο ενώ προσγειωνόταν αεροσκάφος

«Οι αστυνομικοί κατάφεραν να σταματήσουν το όχημα και να εξουδετερώσουν τον άνδρα, ο οποίος κρατείται» ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία.

Συναγερμός σημανε στο αεροδρόμιο του Ανόβερου το Σάββατο, όταν ένας άγνωστος άντρας έριξε το αυτοκίνητο του στην πύλη του αεροδρομίου και εισέβαλε για λίγο στο διάδρομο.

Σύμφωνα με γερμανικά ΜΜΕ, την ώρα του περιστατικού προσγειωνόταν αεροσκάφος της Aegean Airlines.

«Οι αστυνομικοί κατάφεραν να σταματήσουν το όχημα και να εξουδετερώσουν τον άνδρα, ο οποίος κρατείται» ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία. Μέχρι στιγμής είναι άγνωστα τα κίνητρα του δράστη.

Οι αρχές δεν έδωσαν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα αίτια του περιστατικού, αλλά η αστυνομία δεν αποκλείει την εκδοχή ο οδηγός να βρισκόταν σε κατάσταση «σύγχυσης», καθώς μπορεί να ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ ή ναρκωτικών.

«Το αεροδρόμιο είναι πλέον ασφαλές» ανακοίνωσε η αστυνομία γύρω στις 6:30μμ μέσω Twitter, τονίζοντας ότι το «check-in των πτήσεων συνεχίζει να μην πραγματοποιείται» και η έρευνα είναι σε εξέλιξη. Ένα μέρος του τερματικού σταθμού Α έκλεισε, ωστόσο οι άλλοι δύο τερματικοί σταθμοί παραμένουν ανοικτοί, δήλωσε η αστυνομία στο dpa.

Τα αεροπλάνα που επρόκειτο να προσγειωθούν στο Ανόβερο κλήθηκαν να κατευθυνθούν σε άλλα αεροδρόμια, σύμφωνα με την αστυνομία.