Skip to main content

Θεσσαλονίκη:Πρόστιμα 19.650 ευρώ σε ένα 24ωρο για άσκοπες μετακινήσεις

Χθες, 25 Μαρτίου, στη Θεσσαλονίκη οι αρμόδιες αρχές βεβαίωσαν συνολικά 131 διοικητικά πρόστιμα , κατά τη διάρκεια ελέγχων.

Εντατικούς ελέγχους καθ΄ όλη τη διάρκεια του 24ωρου πραγματοποιούν στη Θεσσαλονίκη η Ελληνική Αστυνομία και η Δημοτική Αστυνομία του κεντρικού δήμου, για την εφαρμογή του μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας, που έχει τεθεί σε εφαρμογή από την περασμένη Δευτέρα, για τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, 25 Μαρτίου, στη Θεσσαλονίκη απο τις αρμόδιες αρχές κατά τη διάρκεια ελέγχων βεβαιώθηκαν συνολικά 131 διοικητικά πρόστιμα, ύψους 150 ευρώ για τον καθένα παραβάτη.

Συγκεκριμένα, άντρες της Ελληνικής Αστυνομίας, χθες, έκοψαν 124 πρόστιμα για άσκοπες μετακινήσεις. Από αυτά, οι 100 περιπτώσεις αφορούσαν μη κατοχή των απαραίτητων εγγράφων που να δικαιολογούν την μετακίνηση. Στα υπόλοιπα περιστατικά οι αστυνομικοί εντόπισαν μέσα σε οχήματα πάνω από δύο επιβάτες όπως επίσης και παρέες με πάνω από δύο πεζούς.

Από την πλευρά της η Δημοτική Αστυνομία πραγματοποίησε 142 ελέγχους και βεβαίωσε πρόστιμα σε επτά άτομα, τα οποία δεν είχαν στείλει sms στον αριθμό 13033 ούτε είχαν βεβαίωση κυκλοφορίας.

Δημοτικοί αστυνομικοί με περιπολικά και μηχανές βγαίνουν καθημερινά στους δρόμους και ελέγχους τους πεζούς που κινούνται στην πόλη, εάν έχουν τα απαραίτητα έγγραφα.

Σε κάθε βάρδια βρίσκονται έξω στο δρόμο, δύο περιπολικά της Δημοτικής Αστυνομίας καθώς και δύο μηχανές.

Συνολικά από την ημέρα που άρχισε η εφαρμογή του μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας, η Δημοτική Αστυνομία του δήμου Θεσσαλονίκης έχει πραγματοποιήσει περίπου 500 ελέγχους.

Την ίδια ώρα, οι δημοτικοί αστυνομικοί, όπου εντοπίζουν άστεγους τους ενημερώνουν για τις δομές που υπάρχουν. Χθες, επίσης, πραγματοποίησαν δράση ενημέρωσης των Ρομά που βρίσκονται στην περιοχή της Ξηροκρήνης.

2.950 πρόστιμα σε ολη τη χώρα μέσα σε τρεις μέρες

Από την έναρξη του μέτρου, τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020, έχουν βεβαιωθεί 2.950 παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα.

Χθες, για άσκοπες μετακινήσεις βεβαιώθηκαν 1.155 παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα, ως ακολούθως:

333 στην Αττική,
124 στη Θεσσαλονίκη,
106 στα Ιόνια Νησιά,
97 στην Κρήτη,
76 στην Πελοπόννησο,
73 στην Κεντρική Μακεδονία,
66 στην Ήπειρο,
65 στη Θεσσαλία,
50 στη Στερεά Ελλάδα,
49 στο Νότιο Αιγαίο,
48 στη Δυτική Ελλάδα,
47 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
15 στο Βόρειο Αιγαίο και
6 στη Δυτική Μακεδονία.