Skip to main content

Θεσσαλονίκη - Απελευθέρωση Εγνατίας: «14 χρόνια στον Καιάδα» - Ελπίδες για καλύτερο αύριο

Με αντιφατικά συναισθήματα υποδέχτηκαν οι καταστηματάρχες την απομάκρυνση των λαμαρινών στην Εγνατία - «Ναι μεν, αλλά...» λένε οι περισσότεροι.

Ανάμεικτα συναισθήματα γέννησε στους καταστηματάρχες η απελευθέρωση από τις λαμαρίνες και η αποκατάσταση της κυκλοφορίας επί της οδού Εγνατίας, στη Θεσσαλονίκη, που ολοκληρώνεται σήμερα, με τους περισσότερους να εκφράζουν συγκροτημένη αισιοδοξία και άλλους να κάνουν λόγο για «χρόνια που πετάχτηκαν στον Καιάδα που δεν γυρίζουν πίσω».

Διαβάστε σχετικά Θεσσαλονίκη: Χωρίς λαμαρίνες μετά από 14 χρόνια η Εγνατία στο ύψος της Αγ. Σοφίας (video)

Μετά από 14 περίπου χρόνια, από το 2007, που η Εγνατία ήταν κλειστή λόγω των εργασιών για τον σταθμό Αγίας Σοφίας του Μετρό Θεσσαλονίκης, υπάλληλοι και ιδιοκτήτες ξύπνησαν σήμερα αντικρίζοντας μία διαφορετική εικόνα.



«Είναι τόσο ξένο το θέαμα που φοβάμαι μην έρθει κανένα αυτοκίνητο προς τη βιτρίνα», σημειώνει σκωπτικά ιδιοκτήτρια καταστήματος ένδυσης επί της Εγνατίας που το διατηρεί από την αρχή των εργασιών. Η ίδια προσθέτει πως μετά από 14 χρόνια δεν δύναται να εκφράσει τη χαρά και την ανυπομονησία της, υπογραμμίζοντας, όμως, πως ελπίζει να βελτιωθεί η κίνηση αλλά και η όρεξη του κόσμου να επισκέπτεται τα καταστήματα καθώς «δεν θα μοιάζουν πια με φυλακή». Όμως, παρά την περιορισμένη χαρά της από την απομάκρυνση των λαμαρινών, δεν κρύβει την απογοήτευσή της για την «καταβαραθρωμένη κίνηση λόγω της πανδημίας». «Αυτό που βιώνουμε πλέον με τον κορωνοϊό έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Δεν έχουμε όρεξη ούτε να χαρούμε καθώς τα ταμεία ολοένα και αδειάζουν», αναφέρει.

Από την πλευρά του ιδιοκτήτης καταστήματος κοσμημάτων επί της Εγνατίας εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για τα ελλιπή μέτρα στήριξης προς τους καταστηματάρχες όλα αυτά τα χρόνια, ενώ προσθέτει πως η παρούσα κατάσταση ελπίζει να βελτιώσει την όρεξη των πελατών να επισκέπτονται την περιοχή. «Ήταν 14 χρόνια πεταμένα στον Καιάδα αλλά ελπίζουμε τώρα η απελευθέρωση από τις λαμαρίνες να ενισχύσει τη διάθεση του κόσμου αλλά και τη δική μας», τονίζει. Ο ίδιος έχει το συγκεκριμένο κατάστημα από πολύ πιο πριν την εκκίνηση των εργασιών.

Τέλος, υπάλληλος σε κατάστημα εσωρούχων στο ίδιο σημείο δείχνει προβληματισμένη. «Βγαίνουμε κάθε δέκα λεπτά για να δούμε ότι δεν μας γελούν τα μάτια μας. Ήταν ένα πάγιο αίτημα όλων των ιδιοκτητών και των υπαλλήλων που επηρεάζονται άμεσα από την κατάσταση», σημειώνει η ίδια, προσθέτοντας πως ελπίζει να ενισχυθεί η αγορά εν όψει των Χριστουγέννων.