Skip to main content

Από Σεπτέμβριο οι πρώτοι υπόγειοι κάδοι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Από τα τέλη Σεπτεμβρίου αναμένεται η τοποθέτηση των πρώτων υπόγειων κάδων προσωρινής αποθήκευσης απορριμμάτων, στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης

Στην τελική του ευθεία μπαίνει ένα σημαντικό έργο για τη Θεσσαλονίκη, αφού πρώτα πέρασε από σαράντα κύματα για την υλοποίηση του. Πρόκειται για την προμήθεια και εγκατάσταση υπόγειων κάδων προσωρινής αποθήκευσης απορριμμάτων, στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Ο κεντρικός δήμος το προηγούμενο διάστημα έτρεξε έναν μαραθώνιο προκειμένου να προχωρήσει γρήγορα ο νέος διαγωνισμός για την υπογειοποίηση των κάδων, μετά τη διακοπή των εργασιών από τον τότε ανάδοχο.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας Νίκο Ζεϊμπέκη, εκτιμάται ότι εντός του Σεπτεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσει η τοποθέτηση των 59 συστημάτων υπόγειων κάδων προσωρινής αποθήκευσης απορριμμάτων στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Η Οικονομική Επιτροπή του δήμου επικύρωσε στα τέλη Ιουλίου το φάκελο με τις προσφορές από τον διεθνή ανοιχτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό για την «Προμήθεια και εγκατάσταση υπόγειων κάδων». Πλέον ο φάκελος πηγαίνει για προσυμβατικό έλεγχο στο Ελεκτικό Συνέδριο, όπου και αναμένεται το πράσινο φως για την έναρξη των εργασιών. «Εάν πάρουμε γρήγορα την έγκριση σχεδιάζουμε να ξεκινήσει η τοποθέτηση των πρώτων υπόγειων κάδων αρχές Σεπτεμβρίου. Εάν όμως καθυστερήσει λίγο, τότε το έργο ο εργολάβος θα αρχίσει να τους τοποθετεί μετά τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης για να μην έχουμε προβλήματα στην πόλη», υπογράμμισε στη Voria.gr ο κ. Ζεϊμπέκης.

Διαβάστε: Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για τους υπόγειους κάδους στη Θεσσαλονίκη

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος εκτιμά ότι μέχρι τέλη της χρονιάς θα έχουν τοποθετηθεί και οι 59 κάδοι προσωρινής αποθήκευσης απορριμμάτων και έτσι θα κλείσουν τα 59 ανοιχτά ορύγματα που υπάρχουν ήδη στο κέντρο της πόλης εδώ και μήνες. «Από τη νέα χρονιά με τους υπόγειους κάδους και τα επιπλεόν 4- 5 απορριμματοφόρα που περιμένουμε, η Καθαριότητα θα είναι σε πολύ καλύτερο επίπεδο», τόνισε ο αντιδήμαρχος Νίκος Ζεϊμπέκης.

Το επόμενο διάστημα η Διεύθυνση Καθαριότητας, όπως ανέφερε ο κ. Ζεϊμπέκης, πρόκειται να ξεκινήσει τις διαδικασίες για την επέκταση της υπογειοποίησης των κάδων και σε άλλες κοινότητες, με τη σύνταξη μελέτης.