Skip to main content

Από τον Μάρτιο το νέο ενιαίο ωράριο φορτοεκφορτώσεων - Τι θα ισχύει

Έως τον Μάρτιο θα είναι το μεταβατικό διάστημα, ώστε οι υπηρεσίες του δήμου να τοποθετήσουν τις ειδικές ενημερωτικές πινακίδες σε καίρια σημεία.

Σε εφαρμογή θα τεθεί από τον Μάρτιο του 2019 το νέο ωράριο φορτοεκφορτώσεων στον δήμο Θεσσαλονίκης, μετά την έγκριση από τη Μητροπολιτική Επιτροπή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης.

Όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας Θανάσης Παππάς, «μετά από μια μεγάλη προσπάθεια έχουμε ένα ενιαίο ωράριο φορτοεκφόρτωσης. Τίθεται σε εφαρμογή άμεσα ένα νέο μέτρο που θα βελτιώσει αποτελεσματικά τις συνθήκες κυκλοφορίας στην πόλη, θα οργανώσει το σύστημα των αστικών εμπορευματικών μεταφορών, το οποίο σήμερα διενεργείται με τρόπο χαοτικό, και θα αναβαθμίσει το ιστορικό εμπορικό κέντρο».  

Σύμφωνα με τον ίδιο, έως τον Μάρτιο θα είναι το μεταβατικό διάστημα, ώστε οι υπηρεσίες του Δήμου να τοποθετήσουν τις ειδικές ενημερωτικές πινακίδες σε καίρια σημεία εισόδου στην πόλη, στους πεζόδρομους και στις θέσεις φορτοεκφόρτωσης.

Παράλληλα, πρόκειται να γίνει το επόμενο διάστημα εντατική ενημέρωση των ενδιαφερόμενων επαγγελματιών και των τροχονομικών αρχών, με στόχο τον Μάρτιο να υπάρχει επαρκής ετοιμότητα από όλες τις πλευρές για την εφαρμογή του νέου ωραρίου.

Το νέο ωράριο που εγκρίθηκε και θα τεθεί σε λειτουργία από τον Μάρτιο έχει ως εξής:  

1.    Σε όλο τον δήμο Θεσσαλονίκης θα επιτρέπεται η φορτοεκφόρτωση φορτηγών οχημάτων ωφέλιμου φορτίου μέχρι 8 τόνους κατά τις εξής μέρες και ώρες: Δευτέρα έως Παρασκευή από 8:30μ.μ έως 8:30π.μ. της επομένης Σαββατοκύριακα από 5:00μ.μ. του Σαββάτου έως 8:30π.μ. της Δευτέρας. Αργίες ελεύθερα

2.    Σε όλο τον δήμο Θεσσαλονίκης θα επιτρέπεται η φορτοεκφόρτωση ανεξαρτήτως ωραρίου και μόνο στις ειδικά διαμορφωμένες θέσεις φορτοεκφόρτωσης οχημάτων ωφέλιμου φορτίου έως 1,5 τόνο.

3.    Ειδικά στο κέντρο της πόλης που περικλείεται μεταξύ των οδών Αγ. Δημητρίου, Κ. Δημητρίου, Δωδεκανήσου, Σαλαμίνος, Κουντουριώτη, Λεωφ. Νίκης, Ν. Γερμανού, Αγγελάκη, Εθν. Αμύνης και Αγ. Δημητρίου θα απαγορεύεται η διέλευση φορτηγών οχημάτων άνω του 1.5 τόνου κατά τις εξής μέρες και ώρες: Δευτέρα έως Παρασκευή από 8:30π.μ. έως 8:30μ.μ. και Σαββατοκύριακα από 8:30π.μ. έως 5:00μ.μ του Σαββάτου

4.    Για τις ειδικές λωρίδες λεωφορείων, εξακολουθεί να ισχύει η απαγόρευση φορτοεκφόρτωσης κατά τις ώρες λειτουργίας τους.

5.    Για τους περισσότερους πεζόδρομους του ιστορικού κέντρου το ωράριο φορτοεκφόρτωσης θα είναι 6:30 έως 8:30 πμ.  Θα τοποθετηθεί ειδική σήμανση σε κάθε πεζόδρομο, σύμφωνα με το γενικό κανονισμό λειτουργίας πεζοδρόμων

6.    Στις παραδοσιακές αγορές Καπάνι και Βατικιώτη το ωράριο φορτοεκφόρτωσης θα είναι 2:30 έως 8:30 πμ.