Skip to main content

Μαύρες γιορτές για 65 οικογένειες φορτοεκφορτωτών της Θεσσαλονίκης

Στο δεύτερο κύμα της πανδημίας δεν προβλέφθηκε βοήθημα, όπως στο πρώτο, με αποτέλεσμα να καλούνται να κάνουν γιορτές με μηνιάτικο το πολύ 300 ευρώ...

Χωρίς το παραμικρό βοήθημα μένουν αυτές τις γιορτές 65 οικογένειες της Θεσσαλονίκης, που έχουν να πάρουν χρήματα από την Πολιτεία ως στήριξη λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού από τα τέλη του προηγούμενου Μαΐου.

Οι φορτοεκφορτωτές, που είχαν υπαχθεί στο πρώτο κύμα της πανδημίας στις λεγόμενες «ειδικές κατηγορίες», δεν έχουν πάρει ενίσχυση στο δεύτερο κύμα, παρότι τα έσοδά τους έχουν μειωθεί δραματικά τουλάχιστον για τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο.

«Το βοήθημα που μας έδωσαν για τις απώλειες της προηγούμενης άνοιξης ήταν πραγματικά μια βοήθεια, που μας κράτησε ζωντανούς. Τώρα όμως, παρά τις διαρκείς οχλήσεις μας, δεν μας έχουν εντάξει στις 'ειδικές κατηγορίες', όπου υπάγονται καλλιτέχνες και άλλοι ελεύθεροι επαγγελματίες και εργαζόμενοι με αυτασφάλιση, με αποτέλεσμα να αναγκαζόμαστε να κάνουμε γιορτές με συνολικά μηνιαία έσοδα κάτω από τα 300 ευρώ. Οι απώλειές μας είναι τεράστιες και από τα συναρμόδια υπουργεία λένε ότι δεν επαρκούν τα κονδύλια για να καλυφθούμε. Πώς γίνεται αυτό από τη στιγμή που στο πρώτο κύμα, όταν μας έδωσαν την ενίσχυση, τα κονδύλια που διέθετε η Πολιτεία ήταν 2,5 εκ. ευρώ και σε αυτό το δεύτερο κύμα είναι 4,5;», τόνισε ο πρόεδρος του Σωματείου Φορτοεκφορτωτών Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Φωτίου, στη Voria.gr.

Το πρόβλημα των 65 οικογενειών φορτοεκφορτωτών της Θεσσαλονίκης αφορά σε όλους τους φορτοεκφορτωτές στη χώρα. Είναι επαγγελματίες με αυτασφάλιση, το εισόδημα των οποίων γκρεμίστηκε λόγω της πανδημίας και πολλοί δεν κάνουν καν μεροκάματα για εβδομάδες τους τελευταίους δυο μήνες.