Skip to main content

Αποφυλακίζεται ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς

Σε βάρος του κατηγορούμενου επιβλήθηκε κατ' οίκον περιορισμός υπό 24ωρη αστυνομική φύλαξη και απαγόρευση εξόδου απο τη χώρα.

Ελεύθερος, με αυστηρούς περιοριστικούς όρους, αφέθηκε ο Γιώργος Ρουπακιάς, ο κατ' ομολογίαν δολοφόνος του 34χρονου μουσικού Παύλου Φύσσα, καθώς ολοκληρώθηκε το διάστημα της ανώτερης προσωρινής κράτησής του.

Λίγες εβδομάδες πριν λήξει η 18μηνη κράτησή του, δηλαδή στις 18 Μαρτίου του 2016, το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας, εξέδωσε το υπ' αρίθμ. 260/2016 βούλευμά του, με το οποίο η προφυλάκιση του Γ. Ρουπακιά αντικαθίσταται με περιοριστικούς όρους.

Σε διαφορετική περίπτωση, εάν δηλαδή το δικαστικό συμβούλιο δεν προχωρούσε στην ενέργεια αυτή, τότε στις 18 Μαρτίου ο Γ. Ρουπακιάς θα αποφυλακιζόταν βάση νόμου, λόγω παρεύλευσης της 18μηνης κρατησής του, δίχως να είναι δυνατή η επιβολή οποιουδήποτε όρου.

Σε βάρος του κατηγορούμενου για τη δολοφονία του Π. Φύσσα ορίστηκαν οι εξής αυστηροί περιοριστικοί όροι:

- κατ' οίκον περιορισμός υπό 24ωρη αστυνομική φύλαξη με δυνατότητα μετάβασης μόνο στο Τριμέλες Εφετείο  Κακουργημάτων κατα τις ημερες της δικασίμου του με αστυνομική συνοδεία και

- απαγόρευση εξόδου απο τη χώρα.