Skip to main content

Αποχωρεί από τον ΣΥΡΙΖΑ το μεγαλύτερο μέρος της νεολαίας της Θεσσαλονίκης

Η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης θα δημοσιοποιήσει κείμενο αποχώρησης από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μέσα στο Σαββατοκύριακο - Εντός της επόμενης εβδομάδας η συνεδρίαση του οργάνου του κόμματος

Η αποχώρηση του μεγαλύτερου μέρους της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να ανακοινωθεί εντός του Σαββατοκύριακου μέσω κειμένου που θα δοθεί στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, τα μέλη της νεολαίας στη Θεσσαλονίκη αποφάσισαν την αποχώρησή τους λόγω των έντονων διαφωνιών που έχουν με την πολιτική του κόμματος από τη στιγμή που ανέλαβε την προεδρία ο Στέφανος Κασσελάκης.

Στο κείμενο θα γίνεται εκτενής αναφορά στους λόγους που αποχώρησής τους, υπογραμμίζοντας ότι ενδιαφέρονται για το μέλλον της ριζοσπαστικής Αριστεράς και το πώς θα συνεχίσει να παρεμβαίνει στην πολιτική ζωή της χώρας. Παράλληλα. θα αναφέρονται και σε γεγονότα που έχουν σημειωθεί εσωκομματικά και τους οδήγησαν να αποχωρήσουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ερχόμενο διάστημα θα ακολουθήσει και άλλο κύμα αποχωρήσεων από τη νεολαία σε τοπικό αλλά και πανελλαδικό επίπεδο.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη έρχεται τη στιγμή που ανακοινώθηκαν οι παραιτήσεις των Κώστα Αμπατζά και Χρήστου Μαϊκίδη από τις θέσεις των γραμματέων Α' και Β' Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης ανακοίνωσε την παραίτησή του από την Κεντρική Επιτροπή.

Ταυτόχρονα, από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και κατ' επέκταση από το συντονιστικό όργανο της νομαρχιακής επιτροπής Α' Θεσσαλονίκης έχουν αποχωρήσει οριστικά, μιας και συνυπέγραψαν το κείμενο της «Ομπρέλας» που δημοσιεύτηκε κατά τη διάρκεια της Κεντρικής Επιτροπής, οι Άννα Ρογδάκη και Ιφιγένεια Καμτσίδου.

Μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του οργάνου, όπου αναμένεται να αναπληρωθούν τα δύο μέλη που αποχώρησαν όπως και ενδεχόμενα άλλα που θα έχουν επιλέξει την έξοδο από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Παράλληλα, θα τεθεί επί τάπητος η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή θα διεξαχθεί η πανελλαδική συνέλευση στελεχών της ομάδας Αχτσιόγλου, ώστε να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Από την πλευρά Στέφανου Κασσελάκη γίνονται, πάντως, κινήσεις γεφύρωσης του χάσματος, ωστόσο όλα ακόμα παραμένουν ρευστά, καθώς, τουλάχιστον προς το παρόν, δεν φαίνεται να έχουν δημιουργηθεί συνθήκες για ουσιαστική συναίνεση.