Skip to main content

Αποσύρεται ο Μπίλλιας, συνεχίζουν Ζέρβας και Κυριζίδης

Ενοχλημένος ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΚΜ γα τη στάση της ΝΔ. Τι δηλώνουν στη voria.gr Κωνσταντίνος Ζέρβας και Μάκης Κυριζίδης.

Η διαφαινόμενη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας στον Ιγνάτιο Καϊτεζίδη για τον δήμο Θεσσαλονίκης επηρεάζει, όπως είναι λογικό, τα σχέδια όλων όσοι έχουν ανακοινώσει ήδη ή προτίθενται να ανακοινώσουν την υποψηφιότητά τους. Πρωτίστως, βεβαίως, επηρεάζει εκείνα τα στελέχη τα οποία πρόσκεινται, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ή προσέβλεπαν στη στήριξή της. Στην κατηγορία αυτήν ανήκουν ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΚΜ Πάρις Μπίλλιας, ο πρώην αντιδήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας ο οποίος ήταν υποψήφιος με την ΝΔ τον Σεπτέμβριο του 2015 στην τελευταία συμβολική θέση του ψηφοδελτίου, ο Μάκης Κυριζίδης, εκλεγείς δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του Σταύρου Καλαφάτη και φυσικά και ο Γιώργος Ορφανός, ο οποίος φέρεται μεταξύ αυτών που ενδιαφέρονταν για τη στήριξη της ΝΔ.

Την διαφαινόμενη κάθοδο του δημάρχου Πυλαίας Χορτιάτη στον κεντρικό δήμο θα συνυπολογίσει προφανώς και ο Γιάννης Μπουτάρης πριν να λάβει τις τελικές αποφάσεις του για το εάν θα διεκδικήσει και δεύτερη επανεκλογή. Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης διατηρεί άριστες σχέσεις με τον κ. Καϊτεζίδη καθώς, εκτός των άλλων, τους ενώνουν και οι κοινές αθλητικές πεποιθήσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μπουτάρης ανέμενε μεταξύ άλλων και την επιλογή της ΝΔ προκειμένου να αποφασίσει για τη δική του στάση. Ωστόσο, στην τελική του απόφαση θα μετρήσουν και άλλες παράμετροι, πολιτικές αλλά και αυστηρά προσωπικοί.

Ο Πάρις Μπίλλιας

Μετά τη χθεσινή συνάντηση του κ. Καϊτεζίδη με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, στη διάρκεια της οποίας φέρεται να έχει κλειδώσει η υποψηφιότητα του δημάρχου Πυλαίας Χορτιάτη, στον κεντρικό δήμο, ο Πάρις Μπίλλιας έχει αποφασίσει να αποσύρει το ενδιαφέρον του για τον δήμο Θεσσαλονίκης. "Εγώ δεν πρόκειται να κατέβω για να είμαι επικεφαλής μιας ομάδας τριών τεσσάρων συμβούλων προκειμένου να παίξω κάποιο ρόλο μετεκλογικά", φέρεται να δήλωσε σε συνομιλητές του. Ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΚΜ εμφανίζεται ενοχλημένος καθώς, όπως λέει στους συνομιλητές του, "τη συζήτηση για την πιθανή υποψηφιότητά μου δεν την ξεκίνησα εγώ, η ΝΔ ήταν εκείνη που μου ζήτησε το καλοκαίρι να είμαι υποψήφιος". Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Μπίλλιας θα ανακοινώσει επισήμως αυτήν την απόφασή του, πιθανότατα αύριο.

Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας

Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας δήλωσε στην Voria.gr ότι η ενδεχόμενη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας στον Ιγνάτιο Καϊτεζίδη δεν επηρεάζει τους δικούς του σχεδιασμούς. "Συνεχίζω κανονικά, όπως ξέρετε την άλλη Τετάρτη ανακοινώνω και επισήμως την υποψηφιότητά μου", τόνισε ο κ. Ζέρβας. Αναφερόμενος στην πιθανή υποψηφιότητα του κ. Καϊτεζίδη ο πρώην αντιδήμαρχος σημείωσε πως χαίρεται που ένας άνθρωπος της αυτοδιοίκησης θα συμμετάσχει στις εκλογές για τον δήμο Θεσσαλονίκης. "Τον κ. Καϊτεζίδη τον εκτιμώ, καλώς να ορίσει. Νομίζω πως ανεβαίνει πιο ψηλά ο πήχης και θα κάνουμε πολύ ωραίες συζητήσεις προεκλογικά", κατέληξε ο κ. Ζέρβας.

Ο Μάκης Κυριζίδης

Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Μάκης Κυριζίδης ο οποίος την Κυριακή έκανε τα εγκαίνια του εκλογικού στρατηγείου του ως υποψήφιος δήμαρχος με την παράταξη "Θεσσαλονίκη Θετικά" δήλωσε στην Voria.gr ότι η πιθανή αυτή εξέλιξη δεν τον αφορά. "Εμείς έχουμε θέσει τους στόχους μας, είναι καθαρά αυτοδιοικητικοί και δεν μας ενδιαφέρουν τα σχέδια οποιουδήποτε κομματικού σχηματισμού. Τα κόμματα μπορούν να επιλέγουν όποιον θέλουν. Εμείς απευθυνόμαστε στους πολίτες με τις προτάσεις μας". Ο κ. Κυριζίδης, ο οποίος είχε εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας "Εντάξει" υπό τον Σταύρο Καλαφάτη σημείωσε πως "σε κάθε περίπτωση, είναι καλοδεχούμενες όλες οι υποψηφιότητες, ακόμη και εάν προέρχονται και από άλλους δήμους".

Άγνωστη παραμένει η στάση την οποία θα τηρήσει ο Γιώργος Ορφανός, το όνομα του οποίου ήταν μεταξύ αυτών που εξέτασε η ΝΔ. Ωστόσο, στελέχη του κόμματος εκτιμούν πως ο πρώην υπουργός δεν πρόκειται να είναι υποψήφιος, κόντρα στην επίσημη επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη.