Skip to main content

Αποστάσεις νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονικής για τη θετική ψήφο στο επίδομα των ενστόλων

«Η υπερψήφιση υπονομεύει τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τη μαχητικότητα που επέδειξε το προηγούμενι διάστημα», λέει η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης

Θέση ενάντια στην υπερψήφιση από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία του έκτακτου επιδόματος 600 ευρώ στο προσωπικό της αστυνομίας και του λιμενικού παίρνει η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης.

Όπως τονίζει η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη, προκαλεί «αλγεινή εντύπωση και αποτροπιασμό» η χορήγηση έκτακτου επιδόματος 600 ευρώ στο ένστολο προσωπικό του υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και η υπερψήφιση της σχετικής τροπολογίας από την ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία, συμπεριλαμβανομένων των εκπροσώπων των ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία και ΚΚΕ.

«Η υπερψήφιση της συγκεκριμένης τροπολογίας με ευρύτερη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, υπονομεύει τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τη μαχητικότητα που επέδειξε όλο το προηγούμενο διάστημα», υπογραμμίζει μεταξύ άλλων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης:

«Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης στέκεται ενάντια στην υπερψήφιση της επιβράβευσης των 600 ευρώ.

«Αλγεινή εντύπωση και αποτροπιασμό προκαλεί η χορήγηση έκτακτου επιδόματος 600 ευρώ στο ένστολο προσωπικό του υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και η υπερψήφιση της σχετικής τροπολογίας από την ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία, συμπεριλαμβανομένων των εκπροσώπων των ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ και ΚΚΕ, και μάλιστα μιας τροπολογίας που τέθηκε χυδαία προς διαβούλευση την επόμενη μιας επιπλέον κρατικής παιδοκτονίας.

Την ώρα που η κοινωνία μαστίζεται από πολλαπλές κρίσεις και στην πλειοψηφία της πασχίζει να επιβιώσει και να εξασφαλίζει τα βασικά, σε αυτό το πλαίσιο της ραγδαίας φτωχοποίησης, ένα παιδί δολοφονείται για χρέος 20€ σε τοπικό βενζινάδικο της Θεσσαλονίκης του 2022. Οι δολοφόνοι, δεν είναι απλά παράφρονα κτήνη, αλλά φορούν στολές κρατικής εξουσίας. Η υπερψήφιση της συγκεκριμένης τροπολογίας με ευρύτερη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, υπονομεύει τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τη μαχητικότητα που επέδειξε όλο το προηγούμενο διάστημα.

Για μια ακόμα φορά η Κυβέρνηση Μητσοτάκη προσπαθεί με προεκλογικού τύπου κινήσεις να συσπειρώσει συγκεκριμένα ακροατήρια και κοινωνικές ομάδες. Μόνο που η επιλογή αυτή έρχεται την στιγμή που έχουμε ένα ακόμα θύμα αστυνομική αυθαιρεσίας, έναν ακόμη νεκρό από τα πυρά των πραιτωριανών της ΝΔ.

Φανερώνει τις ίδιες προτεραιότητες που κάθε χρόνο θέτει η κυβέρνηση, η οποία αρνήθηκε να δώσει έκτακτο επίδομα στους υγειονομικούς, που τα τελευταία χρόνια δίνουν ένα τεράστιο αγώνα στα νοσοκομεία. Και όφειλε να είναι οι πρώτοι «ένστολοι» που θα έπρεπε να το λάβουν, πριν από όλους τους άλλους.

Αυτή είναι όμως η αντίληψη της Κυβέρνησης, η επιβράβευση της αστυνομικής ασυδοσίας και αυθαιρεσίας, χαρακτηριστικά των οποίων αποτελούν τα παράνομα pushbacks προσφύγων στο Αιγαίο και oi δολοφονίες όπως στην περίπτωση του Ζακ Κωστόπουλου, του Βασίλη Μάγγου και του Νίκου Σαμπάνη. Μόνο που η επιλογή αυτή έρχεται την στιγμή που έχουμε ένα ακόμα θύμα αστυνομική αυθαιρεσίας, έναν ακόμη νεκρό από τα πυρά των πραιτωριανών της ΝΔ.

Αυτή είναι όμως η αντίληψη της Κυβέρνησης, η επιβράβευση της αστυνομικής ασυδοσίας και αυθαιρεσίας μεσω της ικανοποίησης ενός συγκεκριμένου ακροατηρίου και της πριμοδότησης όσων το επόμενο διάστημα θα κληθούν να καταστείλουν την κοινωνική κατακραυγή και διαμαρτυρία.

Η ελληνική κοινωνία έχει ανάγκη από ελευθερία.

Για αυτούς τους λόγους η υπερψήφιση της τροπολογίας αυτής και από τα υπόλοιπα κοινοβουλευτικά κόμματα αποτελεί μεγάλο σφάλμα και ολίσθημα μπροστά στα επικοινωνιακά προεκλογικά παιχνίδια της Κυβερνησης».