Skip to main content

«Απόβαση» 5.500 μαθητών από όλη τη χώρα στη Θεσσαλονίκη τον Δεκέμβριο

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η κίνηση του ΕΕΘ: Χιλιάδες μαθητές από 100 σχολεία θα κατακλύσουν το κέντρο της Θεσσαλονίκης από 1 έως 18 Δεκεμβρίου

Μαθητική «απόβαση» αναμένεται να πραγματοποιηθεί έως τα μέσα Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, καθώς, έπειτα από πρωτοβουλία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ) που ανακοινώθηκε στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου για το γιορταστικό άναμμα του χριστουγεννιάτικου δένδρου στην Αριστοτέλους, περισσότεροι από 5.500 μαθητές από 100 σχολεία όλης της επικράτειας αναμένεται να πλημμυρίσουν το κέντρο της πόλης από την 1 έως τις 18 του μήνα.

Συγκεκριμένα, όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος, Μιχάλης Ζορπίδης, το ΕΕΘ επικοινώνησε το προηγούμενο διάστημα με σχολεία ανά τη χώρα, ενημερώνοντας τις διευθύνσεις τους ότι, εάν οι μαθητές τους επισκεφθούν τη Θεσσαλονίκη και διανυκτερεύσουν σε αυτή για τουλάχιστον δύο βράδια, το Επιμελητήριο θα αναλάβει πλήρως το κόστος ξενάγησής τους σε ολόκληρη την πόλη από ειδικούς ξεναγούς. «Εμείς ζητήσαμε δύο διανυκτερεύσεις και οι περισσότεροι έρχονται για περισσότερες από τέσσερις», επισήμανε ο κ. Ζορπίδης.

Όπως τόνισε, στόχος της πρωτοβουλίας, είναι η αναγέννηση της αγοράς της πόλης, πράγμα που, σύμφωνα με τον ίδιο, έχει ήδη ξεκινήσει να γίνεται. «Η πλατεία Αριστοτέλους, εδώ και μέρες, έχει γεμίσει από παιδιά», σημείωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως πρόκεται για μία «σημαντική ανάσα για τους επαγγελματίες».

«Τα ξενοδοχεία είναι γεμάτα, οι μαθητές θα κάνουν και μια βόλτα, θα πιουν έναν καφέ, θα φάνε, κάτι θα αγοράσουν, αφήνουν χρήματα στην πόλη», συμπλήρωσε.

Άφησε, μάλιστα, ανοικτό το ενδεχόμενο το ΕΕΘ να προβεί σε αντίστοιχη κίνηση το επόμενο καλοκαίρι, στην προσπάθειά του προσελκύσει χιλιάδες τουρίστες με τον ίδιο τρόπο, με σκοπό τη δυναμική ώθηση στην οικονομία της Θεσσαλονίκης. Εντούτοις, ξεκαθάρισε πως σε αυτές τις κινήσεις πρέπει να συνδράμουν ή να συμμετέχουν και άλλοι φορείς της πόλης, όπως οι ξενοδόχοι.