Skip to main content

Συνέχεια στην επιδότηση της σύνδεσης Θεσσαλονίκη - Βόρειες Σποράδες ζητά το ΕΕΘ

Η συνέχιση της συγκεκριμένης ακτοπλοϊκής σύνδεσης θα συμβάλει ουσιαστικά στην τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας, σύμφωνα με το ΕΒΕΘ

Την ένταξη για ακόμα μία χρονιά στο πρόγραμμα επιδότησης ακτοπλοϊκών γραμμών για τη σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τις Βόρειες Σποράδες, ζητά μέσω επιστολής του, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την επιστολή, η συνέχιση της συγκεκριμένης ακτοπλοϊκής σύνδεσης θα συμβάλει ουσιαστικά στην τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας των εμπλεκόμενων περιοχών και εν προκειμένω της Θεσσαλονίκης, αλλά και των νήσων της Σκιάθου, της Σκοπέλου και της Αλοννήσου.

Την συγκεκριμένη επιστολή υπογράφει ο πρόεδρος του κ. Μιχάλης Ζορπίδης, με αποδέκτες τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Χρήστο Στυλιαννίδη και τους δύο Γενικούς Γραμματείς του Υπουργείου, κ. Ευάγγελο Κυριαζόπουλο Ναυτιλίας και Λιμένων και κ. Μανώλη Κουτουλάκη Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, και κοινοποίηση προς την Αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης κα Βούλα Πατουλίδου.

«Ζητούμε να κατανοήσετε τα σημαντικά οφέλη που προσφέρει η λειτουργία της συγκεκριμένη ακτοπλοϊκής γραμμής, αλλά και να συνυπολογίσετε την επιτυχία που γνώρισε τις πρόσφατες θερινές περιόδους η σύνδεση αυτή»,αναφέρει.

Το ΕΕΘ ζητά από το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής να είναι αρωγός στην προσπάθεια που καταβάλλει μαζί με τους υπόλοιπους τουριστικούς φορείς για την ενίσχυση της τουριστικής κίνησης της Θεσσαλονίκης.