Skip to main content

Αρνείται τις κατηγορίες περί βιασμού ο ιερέας - Τι δήλωσε ο δικηγόρος του

«Δεν υπάρχει στοιχείο στη δικογραφία, κανένα αποδεικτικό υλικό, φωτογραφία ή βίντεο και για αυτό ανέλαβα την υπόθεση», δήλωσε ο δικηγόρος του ιερέα.

«Δεν αποδέχεται τις κατηγορίες ο εντολέας μου», δηλώνει ο δικηγόρος του ιερέα που συνελήφθη για τον βιασμό ανήλικης.

Μιλώντας στην εκπομπή «Tlive» στον Alpha, εξήγησε ότι έλαβε τη δικογραφία σε αντίγραφο. «Είναι πρωτόγνωρο, υπήρξαν άλλες περιπτώσεις ιερέων που κατηγορούνταν για παρόμοιες κακοποιήσεις. Όμως, από ό,τι διάβασα, δεν υπάρχουν ούτε βίντεο ούτε φωτογραφίες», τόνισε ο δικηγόρος του ιερέα, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος.

Στη συνέχεια, ανέφερε πως ιερείς και εκπαιδευτικοί αποτελούν πρότυπο για την κοινωνία και θα πρέπει να γίνεται έλεγχος με ψυχιατρική και ψυχολογική εξέταση, πριν αναλάβει κάποιος καθήκοντα.

«Δεν υπάρχει στοιχείο στη δικογραφία, κανένα αποδεικτικό υλικό, φωτογραφία ή βίντεο και για αυτό ανέλαβα την υπόθεση. Αν υπήρχαν αυτά τα στοιχεία, δεν θα την είχα αναλάβει. Εμένα μου προσκόμισε ο ανακριτής βιντεοληπτικό υλικό με την κατάθεση της κοπέλας. Το διαβιβαστικό της αστυνομίας από την κατάθεση της ανήλικης αναφέρει ότι υπάρχει ένας βιασμός και μένει να αποδειχθεί», συμπλήρωσε ο κ. Θεοδωρόπουλος.

Τι δήλωσε η θεία της ανήλικης

Σύμφωνα με όσα παραδέχτηκε η 17χρονη σήμερα μαθήτρια, ο 37χρονος ιερέας και πατέρας τριών παιδιών, τη βίαζε από τα τέλη του 2019 μέχρι το πρώτο εξάμηνο του 2020, ενώ εκείνη αποφάσισε να σπάσει πριν δύο μήνες τη σιωπή της.

Διαβάστε: Μαρτυρία σοκ: «Έλεγε στη 17χρονη θα με βλέπεις σαν πατέρα σου και τη βίαζε», λέει η θεία

Σοκαριστική είναι και η περιγραφή της θείας της 17χρονης για όσα πέρασε η ανοψιά της στα χέρια του σάτυρου πνευματικού.

«Το παιδί το βίαζε μέσα στην εκκλησία. Πήγαινε στο κατηχητικό, το πήγαινε κάτω και του έκανε ό,τι του έκανε», λέει η συγγενής της 17χρονης, ενώ αποκαλύπτει πως ο δράστης είχε το θράσος να μπαίνει μέσα στο σπίτι της οικογένειας.

«Ο παπάς είχε σχέσεις με την άλλη θεία. Αυτή το πήγε το παιδί στο κατηχητικό, έκαναν παρέα, πήγαινε σπίτι της αυτός, πήγαιναν μαζί εκδρομές», τονίζει η γυναίκα και ζητά την παραδειγματική τιμωρία του 37χρονου ιερέα.

«Να μείνει στη φυλακή. Ο πατέρας, η μάνα δεν ήξεραν τίποτα. Το παιδί είχε σημάδια και μίλησε στη μητέρα του», προσθέτει ενώ λέει οτι η 17χρονη μετά την «κόλαση» που έζησε στην εκκλησία ήταν σε τραγική ψυχολογική και σωματική κατάσταση.