Τρίτη 16 Ιουλίου 2019
x

ΑΘΗΝΑ: ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ - ΜΙΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΑΣ (VID)

Μία εκπαιδευτικός τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης από χειροβομβίδα κρότου λάμψης. Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο.

Επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και ΜΑΤ σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της απεργιακής κινητοποίησης των εκπαιδευτικών που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τα επεισόδια τραυματίστηκε μία εκπαιδευτικός από χειροβομβίδα κρότου λάμψης, η οποία μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο.

Με δηλωμένη την πρόθεση να συναντήσουν τον πρωθυπουργό, οι διαδηλωτές ξεκίνησαν μετά τις 13:00 από τα Προπύλαια προς το Μέγαρο Μαξίμου. Ωστόσο, στη διασταύρωση της Βασιλίσσης Σοφίας με την Ηρώδου Αττικού, ήταν παρατεταγμένες κλούβες των ΜΑΤ. Στο σημείο προκλήθηκε παρατεταμένη ένταση, με τους άνδρες των ΜΑΤ να προχωρούν σε ρίψεις χημικών.

Ένταση είχε σημειωθεί και νωρίτερα μεταξύ συγκεντρωμένων, που έφτασαν μπροστά στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, και αστυνομικών δυνάμεων, που βρίσκονταν στα σκαλιά του Κοινοβουλίου.

Το συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε με μεγάλη συμμετοχή εκπαιδευτικών και φοιτητών, οι οποίοι είχαν ως κύριο αίτημα την απόσυρση του σχεδίου του υπουργείου Παιδείας για το σύστημα 15.000 προσλήψεων την επόμενη τριετία.

ΔΟΕ και ΟΛΜΕ αποφάσισαν τη συνέχιση των κινητοποιήσεων τη Δευτέρα, που ψηφίζεται το νομοσχέδιο στο οποίο έχει ενταχθεί ως τροπολογία το σύστημα διορισμών, με 24ωρη απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Βουλή στις 15:00 ώρα, με αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου. 

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ