Skip to main content

Αθήνα: Πάνω από 200 ταξί πολιόρκησαν το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών

Σήμερα και αύριο η 48ωρη απεργία των οδηγών ταξί στην Αθήνα

Mηχανοκίνητη πορεία πραγματοποίησαν νωρίς το μεσημέρι οδηγοί ταξί στο κέντρο της Αθήνας, καταλήγοντας έξω από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ., πάνω από 200 ταξί συμμετείχαν στη συγκέντρωση και πορεία προς το υπουργείο Μεταφορών, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να τεθούν σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Image

«Η κυβέρνηση έχει τις μεταφορές σε ύψιστη προτεραιότητα. Ακούμε τα αιτήματά σας, προσπαθούμε να δώσουμε λύσεις και θα μιλήσουμε με τους αντιπροσώπους», είπε η υφυπουργός Μεταφορών Χριστίνα Αλεξοπούλου, η οποία συναντήθηκε νωρίτερα με τους οδηγούς ταξί.

Σύμφωνα με το protothema.gr, η υφυπουργός άκουσε τα αιτήματα, η αντιπροσωπεία δεν ικανοποιήθηκε με όσα ειπώθηκαν, και προχώρησε σε κατάληψη του γραφείου της.

Οι οδηγοί, μετά την άκαρπη συνάντηση, αποχώρησαν.

Τα αιτήματα των οδηγών ταξί

Μεταξύ των αιτημάτων του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ) είναι η μόνιμη παραμονή του συντελεστή ΦΠΑ στις υπηρεσίες ταξί στο 13%, η άρση της υποχρεωτικότητας ταξινόμησης νέων αυτοκινήτων ταξί μόνο μηδενικών ρύπων από το 2026 και η ελεύθερη διέλευση στις λεωφορειολωρίδες για τα έμφορτα ταξί.

Την ίδια ώρα, το ΣΑΤΑ ρωτάει την κυβέρνηση γιατί αφήνει «παράνομες εφαρμογές που χρησιμοποιούν είτε ταξί είτε Ε.Ι.Χ. να μην πληρώνουν κανέναν φόρο, να βγάζουν τα χρήματά τους στο εξωτερικό, αφήνοντας στους νόμιμους επαγγελματίες αυτοκινητιστές μόνο φορολογικά βάρη»...

Σημειώνεται ότι η απεργία των οδηγών ταξί θα συνεχιστεί και αύριο Τετάρτη.