Skip to main content

Αθρόες συλλήψεις διακινητών μεταναστών σε Έβρο και Ροδόπη

Περιπτώσεις διακίνησης μεταναστών εντοπίστηκαν από κλιμάκια αστυνομικών

Συνελήφθησαν χθες σε περιοχές του Έβρου και της Ροδόπης από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και Ροδόπης, πέντε  διακινητές εκ των οποίων τέσσερις αλλοδαποί και ένας Έλληνας, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας σε τέσσερις διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, το πρωί σε αγροτική οδό του Έβρου, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν δύο αλλοδαπούς διακινητές, διότι τους εντόπισαν να επιβαίνουν σε όχημα και να μεταφέρουν παράνομα στο εσωτερικό της χώρας τέσσερις μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός – διακινητής που δεν είχε δίπλωμα οδήγησης, αρχικά δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών, ενώ στη συνέχεια ακινητοποίησε το όχημα και συνελήφθη.

Στη δεύτερη περίπτωση, το μεσημέρι  στην Εγνατία οδό Αλεξανδρούπολης - Κομοτηνής, αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Κομοτηνής τ συνέλαβαν έναν Έλληνα διακινητή, που μετέφερε με φορτηγό πέντε μη νόμιμους μετανάστες.

Στην τρίτη περίπτωση, το ίδιο μεσημέρι στην Κομοτηνή, συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου τ μια αλλοδαπή διακινήτρια, διότι οδηγώντας ΙΧ,  μετέφερε παράνομα στο εσωτερικό της χώρας πέντε μη νόμιμους μετανάστες.

Στην τέταρτη περίπτωση, το απόγευμα σε οικισμό του Έβρου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών τ συνέλαβαν έναν αλλοδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί φορτηγό χωρίς δίπλωμα μεταφέροντας παράνομα στο εσωτερικό της χώρας πέντε μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν τα ανωτέρω οχήματα, χρηματικό ποσό και κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις τέσσερις υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Φερών, Σαπών και Ιάσμου.