Skip to main content

Attica Bank: Επαναποκτά τα ομόλογα των τιτλοποιήσεων Metexelixis και Omega

Η Attica Bank ολοκλήρωσε τη διαδικασία επαναπόκτησης του συνόλου των ομολόγων

Ένα ακόμη δυναμικό βήμα, υλοποιώντας το Επιχειρησιακό Πλάνο για τη διαχείριση των Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων (ΜΕΑ), κάνει η Attica Bank, αποκτώντας εκ νέου το σύνολο των ομολόγων των τιτλοποιήσεων Metexelixis και Omega.

Στο πλαίσιο υλοποίησης του Επιχειρησιακού Πλάνου και της Στρατηγικής Διαχείρισης Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων (ΜΕΑ), η Attica Bank ολοκλήρωσε τη διαδικασία επαναπόκτησης του συνόλου των ομολόγων ενδιάμεσης εξοφλητικής προτεραιότητας (mezzanine note) της τιτλοποίησης «Metexelixis», καθώς και ενδιάμεσης και κατώτερης εξοφλητικής προτεραιότητας (junior note) της τιτλοποίησης «Omega», όπως και των υπολοίπων ομολόγων της τιτλοποίησης Metexelixis.

Η Attica Bank αποκτά τον πλήρη έλεγχο των εν λόγω τιτλοποιήσεων με την ολοκλήρωση της συναλλαγής, η οποία δεν έχει καμία επίδραση στα κεφάλαια της Τράπεζας. Κατά αυτόν τον τρόπο η Attica Bank πλέον, διαθέτει μεγαλύτερη ευελιξία και δυνατότητα επιλογών, ώστε να είναι σε θέση να αξιοποιήσει όλα τα διαθέσιμα εργαλεία κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο για να επιτύχει την οριστική εκκαθάριση του ενεργητικού της Τράπεζας από τα ΜΕΑ.