Skip to main content

Αύριο στο ΥΜΑΘ η ευρεία σύσκεψη για τη λίμνη Κορώνεια

Είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε στη λήψη των αναγκαίων μέτρων που θα δράσουν αποφασιστικά για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, είπε ο Θ. Καράογλου

Ευρεία σύσκεψη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της λίμνης Κορώνεια θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2019, στο Διοικητήριο, παρουσία του υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) κ. Θεόδωρου Καράογλου και του Γενικού Γραμματέα Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων κ. Κωνσταντίνου Αραβώση.

Η σύσκεψη θα ξεκινήσει στις 12.00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του υφυπουργείου.

Σε δήλωσή του ο κ. Καράογλου σημειώνει: «Η λίμνη Κορώνεια μάχεται για την επιβίωσή της. Η Κυβέρνηση στρέφει την προσοχή της σε αυτήν, συγκαλώντας αύριο το μεσημέρι ευρεία σύσκεψη για την αποκατάστασή της.

» Η περιβαλλοντική υποβάθμιση, που έχει υποστεί διαχρονικά η λίμνη, σε συνδυασμό με τη συνεχή μείωση της στάθμης της, αλλά και τις επιπτώσεις που έχουν προκληθεί εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής, καθιστούν επιτακτική τη λήψη αποφάσεων που θα αναστρέψουν την κατάσταση.

» Στο πλαίσιο αυτό, είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε στη λήψη των αναγκαίων μέτρων που θα δράσουν αποφασιστικά για την αντιμετώπιση των χρόνιων προβλημάτων που ταλαιπωρούν τη λίμνη Κορώνεια.

» Η λίμνη Κορώνεια είναι ιδιαίτερου κάλλους και αξίζει της προσοχής αλλά και του σεβασμού μας».