Skip to main content

Αύξηση 9% των δημοτικών τελών στον δήμο Θερμαϊκού για το 2024

Ο δήμος κάνει λόγο για τη μικρότερη αύξηση μεταξύ όλων των δήμων που θα προχωρήσουν σε αναπροσαρμογή των δημοτικών τελών τους

Σε αύξηση κατά 9% στα δημοτικά τέλη για το 2024 προχωρά ο δήμος Θερμαϊκού, «τη μικρότερη μεταξύ όλων των δήμων που θα προχωρήσουν σε αναπροσαρμογή των δημοτικών τελών τους», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ο δήμος Θερμαϊκού κάνει λόγο για αναγκαία αύξηση εξαιτίας της ανοδικής αλλαγής της τιμολογιακής πολιτικής του Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΦΟΔΣΑ) και του τέλους ταφής απορριμμάτων, τονίζοντας παράλληλα πως η αύξηση ισοδυναμεί με κάτι παραπάνω από ένα ευρώ τον μήνα για ένα νοικοκυριό με κατοικία 80-100 τμ.

«Ο δήμος Θερμαϊκού θα απορροφήσει όλο το επιπλέον κόστος που προκύπτει από 1ης Ιανουαρίου 2024» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του δήμου Θερμαϊκού:

Με συνετή και ορθολογική οικονομική διαχείριση η νέα διοίκηση του Δήμου Θερμαϊκού προχωρά το 2024 σε μια αναγκαία αύξηση των δημοτικών τελών μόλις κατά 9% παρόλο που παρέλαβε ελλείμματα ετών στον τομέα της καθαριότητας.

Η αύξηση αυτή πιθανότατα είναι η μικρότερη μεταξύ όλων των Δήμων που θα προχωρήσουν σε αναπροσαρμογή των δημοτικών τελών τους.

Ο Δήμος Θερμαϊκού θα απορροφήσει όλο το επιπλέον κόστος που προκύπτει από 1ης Ιανουαρίου 2024 εξαιτίας της ανοδικής αλλαγής της τιμολογιακής πολιτικής του Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΦΟΔΣΑ) και του τέλους ταφής απορριμμάτων.

Η αύξηση αυτή ισοδυναμεί με κάτι παραπάνω από ένα Ευρώ το μήνα για ένα νοικοκυριό με κατοικία 80-100 τμ.