Skip to main content

Βαλκανικό Πρωτάθλημα: Χρυσή στο επί κοντώ η Πόλακ

Επτά μετάλλια εκ των οποίων τα τρία χρυσά κατέκτησε η Ελλάδα στην πρώτη ημέρα των αγώνων του Βαλκανικού Πρωταθλήματος στίβου που θα ολοκληρωθεί την Κυριακή (23/07) στο Κράλιεβο της Σερβίας. 

Το ένα από τα τρία χρυσά (τα άλλα δύο πήραν το πρωί οι Γναφάκη και Φραντζεσκάκης), κατέκτησε στο άλμα επί κοντώ η Ελένη Πόλακ με 4.40μ, επίδοση που φαίνεται να της εξασφαλίζει την πρόκριση στο Παγκόσμιο της Βουδαπέστης. 

Στο ίδιο αγώνισμα, ασημένιο μετάλλιο πήρε η Νικόλ Κυριακοπούλου, η οποία υπερέβη τα 4.30μ. και στη συνέχεια δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο και στα 4.40μ.

Ο Γιάννης Νυφαντόπουλος κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 100 μ. με 10.44, σε μια κούρσα που έγινε με μεγάλη καθυστέρηση. Ο αθλητής στον προκριματικό είχε πετύχει 10.39. 

Νικητής ήταν ο Αυστριακός Μάρκους Φους με 10.40 και δεύτερος ο Ουκρανός Βασίλιεβ με 10.44.

Η ομάδα 4Χ100 μ. των ανδρών κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο με 39.52. Οι Σωτήρης Γκαραγκάνης, Γιάννης Καριοφύλλης, Γιάννης Γρανιτσιώτης και Γιάννης Νυφαντόπουλος δεν πέτυχαν τον χρόνο που θα ήθελαν, ωστόσο έκαναν μια καλή παρουσία.

Νέα σταθερή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Οδυσσέας Μουζενίζης, που ήταν τρίτος στη σφαιροβολία με 19.54μ. Στο ίδιο αγώνισμα ο Τάσος Λατιφλάρι ήταν πέμπτος με 18.86μ.

Η Ελίνα Τζένγκο λίγες μόλις ημέρες μετά το χρυσό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 έκανε έναν αγώνα, περισσότερο προπονητικού χαρακτήρα, όπου ήταν πέμπτη με 55.47μ. και πλέον στρέφει την προσοχή της στην προετοιμασία για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Η Γεωργία Δεσπολλάρη πρόσθεσε μία ακόμη εξαιρετική παρουσία στο ενεργητικό της τερματίζοντας τέταρτη στα 800μ. σε 2.03:70, πετυχαίνοντας την δεύτερη καλύτερη επίδοση της καριέρας της. 

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και η Ειρήνη Βασιλείου, που ήταν έβδομη με 2.04:86, που επίσης είναι η δεύτερη καλύτερη επίδοση της καριέρας της. Η κούρσα έγινε με καθυστέρηση, λόγω της βροχής που ξέσπασε και πήγε πίσω όλο το πρόγραμμα. Στα 5.000 μ. ο Μάριος Αναγνώστου ήταν 5ος με 14.38.27.

Η ομάδα 4Χ100μ. των γυναικών αποτελούμενη από τις Αναστασίου, Σπανουδάκη, Τσουκαλά και Εμμανουηλίδου δεν κατάφερε τερματίσει, καθώς έπεσε η σκυτάλη στη δεύτερη αλλαγή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ