Skip to main content

Διεθνές μίτινγκ στην Οστράβα: Τέταρτη η Τζένγκο, έβδομος ο Καραλής, πέμπτη η Πόλακ

Οι θέσεις των Ελλήνων αθλητών στο μίτινγκ της Οστράβας

Η Ελίνα Τζένγκο κατέλαβε την τέταρτη θέση στον ακοντισμό στο μίτινγκ της Οστράβας, με καλύτερη βολή στα 58,83μ. (5η προσπάθεια). Η πρωταθλήτρια Ευρώπης ξεκίνησε με 58,11μ., συνέχισε με 56,33μ., ήταν άκυρη στην τρίτη προσπάθεια και διαδοχικά σημείωσε 58,11μ., 57,26μ. και 58,83μ. για να κλείσει με άκυρη βολή. Επόμενο «στάση» για την αθλήτρια του Γιώργου Μποτσκαριώβ η Λοζάνη, όπου την Παρασκευή (30/6) θα αγωνιστεί στο Diamond League.

Νικήτρια του αγώνα ήταν η Γιαπωνέζα Χαρούκα Κιταγκούσι με 63,72μ. και ακολούθησε η Αντριάνα Βιλάγκος με 61,22μέτρα. Η τριάδα έκλεισε με τη νικήτρια στη διοργάνωση της Σιλέσια, Νίκολα Ογκροντνίκοβα με 58,84 μέτρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Μπάρμπορα Σποτάκοβα έκανε τον τελευταίο της αγώνα στην Οστράβα! Η Τσέχα ακοντίστρια που έχει γράψει ιστορία καθώς μεταξύ άλλων έχει το παγκόσμιο ρεκόρ στο αγώνισμα με 72,28μ., έχει κατακτήσει δύο χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια, τρία χρυσά μετάλλια σε Παγκόσμια πρωταθλήματα και ένα χρυσό σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, στα 41 της χρόνια αποφάσισε να βάλει τίτλους τέλους μπροστά στους συμπατριώτες που την καταχειροκρότησαν! Η Σποτάκοβα κατέλαβε την 7η θέση με 57,23 μέτρα.

Ο Εμμανουήλ Καραλής που, όπως και η Τζένγκο, ταξίδεψε κατευθείαν από τη Σιλέσια στην Οστράβα, ξεπέρασε τα 5,60μ. στο επί κοντώ, επίδοση με την οποία πήρε την 7η θέση στον αγώνα. Ο «ασημένιος» πρωταθλητής Ευρώπης ξεκίνησε τον αγώνα του από τα 5,40μ. τα οποία πέρασε με τη δεύτερη προσπάθεια, στη συνέχεια ο πήχης ανέβηκε στα 5,60μ. τα οποία ξεπέρασε με την τρίτη και στα 5,70μ. είχε τρεις άκυρες προσπάθειες.

Στο ίδιο μίτινγκ η Ελένη Πόλακ κατέλαβε την 5η θέση στο επί κοντώ με 4,24 μέτρα. Η αθλήτρια του Μανώλη Καραγιάννη στη συνέχεια είχε χαμένες προσπάθειες στα 4,34 μέτρα. Την πρώτη θέση πήρε η Σλοβένα Τίνα Σούτεϊ με άλμα στα 4,64 μ., ενώ την ίδια επίδοση σημείωσε και η Τσέχα Αμαλία Σβαμπίκοβα που ήταν δεύτερη. Την τρίτη θέση πήρε η Γαλλίδα Μαγκό Σαβιέρ με 4,54 μέτρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ