Skip to main content

Blue Horizon: Νέο ντοκουμέντο όταν ο καπετάνιος βλέπει τον 36χρονο - «Έπεσε επιβάτης στη θάλασσα; Ρε πάτε καλά;»

Οι συνομιλίες του καπετάνιου με τον ύπαρχο λίγο μετά τον απόπλου του Blue Horizon από το λιμάνι του Πειραιά

Νέα στοιχεία για όλα όσα έγιναν το μοιραίο βράδυ της 5ης Σεπτεμβρίου 2023 μετά τη δολοφονία του 36χρονου Αντώνη στο λιμάνι του Πειραιά, έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Την ώρα που οι τρεις συλληφθέντες για την ασύλληπτη τραγωδία στο λιμάνι του Πειραιά με θύμα τον Αντώνη Καργιώτη απολογούνται ενώπιον του Ανακριτή το protothema.gr φέρνει στο "φως" τους διαλόγους που είχαν μέσω ενδοεπικοινωνίας ο καπετάνιος με τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος του Blue Horizon τα δευτερόλεπτα μετά την πτώση του 36χρονου στη θάλασσα.

Θάνατος 36χρονου στον Πειραιά: Απολογούνται σήμερα οι 3 από τους 4 συλληφθέντες

Στους διαλόγους από το "μαύρο" κουτί του πλοίου ακούγεται ο πλοίαρχος να ρωτάει τα μέλη του πληρώματος τι έχει συμβεί στον καταπέλτη και μόλις ενημερώνεται ότι υπάρχει άνθρωπος στη θάλασσα φωνάζει "ρε, πάτε καλά;".

Ο διάλογος

-Μισό, μισό. Τι έγινε;

-(λαμβάνει απάντηση)

-Ρε πάτε καλά ρε; Ρε, πάτε καλά; Αργά, αργά

-Κάτω

-Το βλέπω, το είδα.

Αμέσως μετά, μόλις ο πλοίαρχος έχει πλήρη εικόνα για το περιστατικό δίνει εντολή να κατεβάσει ταχύτητα το πλοίο και κάνει ερωτήσεις στο πλήρωμα προκειμένου να μάθει ποιος έπεσε στη θάλασσα.

-Πολύ αργά. Φώναξε τον Μπάμπη. Ελα, τι έγινε; Για πες μου. Τι έγινε;

-(... έπεσε στη θάλασσα)

-Ποιος έπεσε στη θάλασσα;

Στη συνέχεια, ο πλοίαρχος ρωτάει αν ο 36χρονος επιπλέει και ζητά από τον Υπαρχο να του δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το συμβάν. Παράλληλα, ακούγεται να ενημερώνει μέσω VHF το Α Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά για το περιστατικό.

Το αποκλειστικό βίντεο του protothema.gr για την ανείπωτη τραγωδία που σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης στο λιμάνι του Πειραιά με τον θάνατο του 36χρονου στον καταπέλτη του πλοίου Blue Horizon της Attica Group έχει προκαλέσει πανελλήνια οργή και αποτροπιασμό.