Skip to main content

Βραβεία Ολυμπισμού έδωσε και φέτος το Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Όλα όσα έγιναν στην ετήσια εκδήλωση του Ολυμπιακού Μουσείου Θεσσαλονίκης

Σε εορταστικό κλίμα πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου, η ετήσια εκδήλωση «Βραβεία Ολυμπισμού» 2022 του Ολυμπιακού Μουσείου Θεσσαλονίκης.

Οι εκδηλώσεις Τιμητικής Βράβευσης α.Αθλητών και Μελών της Ολυμπιακής οικογένειας και β.Υποστηρικτών του έργου του Μουσείου, έγιναν με επιτυχία στο κατάμεστο Αμφιθέατρο του Μουσείου. Τα τιμώμενα πρόσωπα καλωσόρισαν ο κ. Στέλιος Αγγελούδης, Πρόεδρος του Ολυμπιακού Μουσείου και Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και η Δρ. Κυριακή Ουδατζή, Διευθύντρια/Ceo του Ολυμπιακού Μουσείου και Μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας. Η εκδήλωση ξεκίνησε με πιάνο από τον 7,5 ετών ταλαντούχο πιανίστα Εμμανουήλ Κουτσάκη, ambassador του ‘’Olympic Family Run’’ 1,5 Km που γίνεται στο πλαίσιο του ‘’Olympic Day Run’’ Greece, ο οποίος μάγεψε με την μουσική του το κοινό. Το πολιτιστικό πρόγραμμα ακολούθησαν οι εκδηλώσεις, όπου βραβεύτηκαν ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο Περιφερειάρχης Κ.Μ. Απόστολος Τζιτζικώστας, η Αντιπεριφερειάρχης της Μ.Ε.Θεσ/νίκης και Πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, η Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θεσ/νίκης Πέτρος Λεκάκης, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης που εκπροσωπήθηκε από την Γεωργιάδου-Γρανούζη, φορείς που τιμήθηκαν για την προσφορά τους στο πολυσχιδές έργο του Ολυμπιακού Μουσείου Θεσσαλονίκης. 

Image

Ειδικές βραβεύσεις έγιναν για τα Μέλη της Ολυμπιακής Οικογένειας, αρχής γενομένης από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή την οποία εκπροσώπησαν η Γενική Διευθύντρια Υβέτ Κοσμετάτου και τα Μέλη Αλεξάνδρα Πάλλη, Νίκος Ιατρού, Νίκος Ξυλούρης, Ευάγγελος Λιόλιος και Θωμάς Τόκας, την Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες που εκπροσώπησαν η Πρόεδρος Βούλα Κοζομπόλη,  η Αντιπρόεδρος Ειρήνη Αινδιλή, και οι Ολυμπιονίκες Αναστασία Κελεσίδου και Φωτεινή Βαβάτση. Τιμητικές οι βραβεύσεις της Χρυσής Ολυμπιονίκη Άννας Κορακάκη που εκπροσώπησε ο διακεκριμένος αθλητής και αδερφός της Διονύσης Κορακάκης, της Χρυσής Ολυμπιονίκη Ολυμπιακών Αγώνων Νέων, Ελίνας Τζένγκο, της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας Θένιας Σαρβανάκη, της μεγάλης νικήτριας του 39ου Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθηνών Βασιλικής Κωνσταντινοπούλου και του ΑΕΣΧ Πυλαίας που εκπροσωπήθηκε από τους αθλητές, τον Πρόεδρο Γιώργο Μπαμπαράτσα, τον Γ.Γ. Κυριάκο Κατέχη και τον έφορο Μιχάλη Αντωνιάδη, ενώ από θεσμικούς φορείς τιμήθηκαν για την αγαστή συνεργασία και την υποστήριξη του έργου του Μουσείου, η Κρίστυ Τερψίδου εκπροσωπώντας την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κ.Μ. και το Εθνικό Καυτανζόγλειο Στάδιο που εκπροσώπησε ο  Πρόεδρος Ιωάννης Σωσσίδης.

Image

Την εορταστική βραδιά τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης Νικόλαος Ζειμπέκης, η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Ρυθμικής και Αντιπρόεδρος της ΕΓΟ Ειρήνη Μανδραβέλη, ο Ιωάννης Βράμπας, Πρόεδρος της Κωπηλατικής Ομοσπονδίας, ο Δημήτρης Μιχαηλίδης, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τζούντο, ο Δήμος Γιουρούσης και ο Αστέρης Μπάκας εκπροσωπώντας την Ομοσπονδία Χιονοδρομίας, ο Άκης Τσαλίκης, Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης,  η Θεοδώρα Κυφωνίδου, Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Καλαμαριάς, ο Κωνσταντίνος Τσαπουρνάς, εκπροσωπώντας την Διεύθυνση Β’θμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσ/νίκης, ο Γιώργος Τζέτζης, Κοσμήτορας ΣΕΦΑΑ καθώς και εκπρόσωποι όμορων Δήμων, μεταξύ αυτών η Παναγιώτα Μπαλάσκα του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου, η Χρύσα Κληματσούδα και η Πρόεδρος της Α΄Βαθμιας Σχολικής Επιτροπής και Δημοτική Σύμβουλος Ευαγγελία Κουτρή του Δήμου Θέρμης, η Λένα Παπία Μέλος Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης και άλλοι εκπρόσωποι πολιτικών και θεσμικών φορέων.

Η εκδήλωση Τιμητικής Βράβευσης Υποστηρικτών του έργου του Μουσείου ολοκληρώθηκε με την βράβευση των Χορηγών του και ειδικότερα των εταιριών “PROTERGIA”, ‘’ΟΣΕΘ’’, ‘’ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ” που εκπροσώπησε ο Δημήτρης Αναστασίου, Διευθυντής Ασφαλιστικών Πρακτόρων, ”ENERGY PLUS” που εκπροσώπησε ο Στέλιος Μιχαηλίδης, “ALUMIL” που εκπροσώπησε ο Γιώργος Μυλωνάς, “DROMEAS” που εκπροσώπησε ο Αθανάσιος Παπαπαναγιώτου, “FAMILY FOOD” που εκπροσώπησε ο Δημήτρης Μανάρης, καθώς και εκπρόσωποι του Χορηγού Φιλοξενίας του Μουσείου “GRAND HOTEL PALACE” Γλύκα Δεδέογλου και Νατάσα Παπαναγιώτου. Τέλος, στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν ο  χορηγός του ‘’Olympic Day Run’’ Greece Γιάννης Βασιλειάδης της ΚΥΑΝΑ, καθώς και πλήθος εθελοντών  του Αγώνα.

Image

Μια ξεχωριστή βράβευση έγινε για την Μαρίνα Προβατίδου, εικαστικό που δώρισε στο Μουσείο το έργο με τίτλο «Golden magnolia», το οποίο φιλοτέχνησε μετά από πρόσκληση της Κινεζικής Ολυμπιακής Επιτροπής, για το Changyang Art Museum of Beijing, στο πλαίσιο των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων “Πεκίνο 2022”.  

Οι Εκδηλώσεις Τιμητικής Βράβευσης α. Αθλητών και Μελών της Ολυμπιακής οικογένειας και β. Υποστηρικτών του έργου του Μουσείου έγιναν στο πλαίσιο του ετήσιου θεσμού ''ΒΡΑΒΕΙΑ ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΥ''  του Ολυμπιακού Μουσείου Θεσσαλονίκης και πραγματοποιήθηκαν η 1η σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η 2η σε συνδιοργάνωση με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.