Skip to main content

Βραδινή αποκομιδή απορριμμάτων: Συζητήσεις ΦΟΔΣΑ - Δήμου Θεσσαλονίκης για τις ώρες λειτουργίας του ΧΥΤΑ

ΦΟΔΣΑ και Δήμος Θεσσαλονίκης βρίσκονται σε συζητήσεις προκειμένου να βρεθεί μια λύση - Τα προβλήματα που εντοπίζονται

Τρόπους για παράσχει βοήθεια στον Δήμο Θεσσαλονίκης αναζητά Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) Κεντρικής Μακεδονίας ώστε να βελτιωθεί όσο πιο γρήγορα γίνεται η εικόνα της πόλης με τα σκουπίδια.
Στο επίκεντρο των συζητήσεων μεταξύ του ΦΟΔΣΑ και του Δήμου Θεσσαλονίκης είναι κυρίως το ωράριο λειτουργίας του ΧΥΤΑ, ο οποίος δεν είναι ανοιχτός τις βραδινές ώρες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα απορριμματοφόρα να μην μπορούν να κάνουν την αποκομιδή βραδινές ώρες καθώς δεν θα μπορούν να τα μεταφέρουν στον ΧΥΤΑ άμεσα, παρά μόνο την επόμενη μέρα.

Η βραδινή αποκομιδή των απορριμμάτων στην παρούσα φάση, που είναι σε εξέλιξη οι εργασίες για το Flyover, θα βοηθούσε σημαντικά και στο κυκλοφοριακό της πόλης. Δεν είναι λίγες οι φορές, ιδιαίτερα τις πρωινές ώρες, που μπλοκάρουν δρόμοι εξαιτίας της διέλευσης των απορριμματοφόρων, τα οποία πλέον λόγω της κυκλοφοριακής συμφόρησης καθυστερούν στα δρομολόγιά τους.

Ο ΦΟΔΣΑ, σύμφωνα με τον πρόεδρό του Μιχάλη Γεράνη, είναι σε συζητήσεις το τελευταίο διάστημα για το θέμα τόσο με τον δήμαρχο Στέλιο Αγγελούδη, όσο και με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Γιώργο Δημαρέλο και συνεργάτες του.  

«Είμαστε σε συζητήσεις για να δούμε τι λύση μπορεί να βρεθεί. Αναμένουμε έναν προγραμματισμό από τον Δήμο Θεσσαλονίκης, ποιες είναι οι ώρες που θα διευκολύνει να λειτουργεί ο ΧΥΤΑ πέρα του καθορισμένου ωραρίου του», τόνισε στη Voria.gr ο κ. Γεράνης, υπογραμμίζοντας ότι ο ΦΟΔΣΑ είναι ανοιχτός σε συζητήσεις προκειμένου να βοηθηθεί ο κεντρικός δήμος.

ΦΟΔΣΑ και Δήμος θα επιδιώξουν να σχεδιάσουν ένα πλάνο με ενέργειες που μπορούν να δρομολογηθούν με στόχο την εύρυθμη λειτουργία για την αποκομιδή των απορριμμάτων.

Να σημειωθεί ότι το Συντονιστικό Όργανο που είχε συσταθεί για να εξετάσει τους τρόπους αντιμετώπισης των επιπτώσεων από τις εργασίες του Flyover είχε προτείνει μεταξύ άλλων να γίνεται βράδυ η αποκομιδή των σκουπιδιών προκειμένου να μην κυκλοφορούν πολλά απορριμματοφόρα τις πρωινές ώρες και εμποδίζεται η κυκλοφορία των οχημάτων κυρίως στους κεντρικούς οδικούς άξονες.