Skip to main content

ΧΑΝΘ: Ολοκληρώθηκε επιτυχημένα ο «Δρόμος του Τάκη Σκουλή»

Ο δρομέας Στέργιος Αράπογλου τίμησε τον δάσκαλό του τερματίζοντας σήμερα με τη δύση του ηλίου στο Ακρωτήριο Ταίναρο του Νομού Λακωνίας

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο «Δρόμος του Τάκη Σκουλή», την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου, με τη δύση του ηλίου στο Ακρωτήριο Ταίναρο του Νομού Λακωνίας.

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου, ο δρομέας Στέργιος Αράπογλου, που μετά από 24 ημέρες και 1.400 χλμ. διέτρεξε όλη τη χώρα από το βορειότερο ως το νοτιότερο άκρο, μεταφέροντας το μήνυμα του «καθαρού αθλητισμού», τερμάτισε παίρνοντας συμβολικά ένα κομμάτι βράχο, για να τιμήσει τον δάσκαλό του Τάκη Σκουλή. Το μεγαλύτερο δρομικό εγχείρημα στη χώρα μας υλοποιήθηκε με τη στήριξη της ΧΑΝΘ στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος «ERASMUS+ THE GAME», που αφορά το αντιντόπινγκ.

Ο σπουδαίος αθλητής και Γενικός Χειρουργός του «Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης», εμπνευσμένος από το όραμα του δρομέα υπεραποστάσεων Τάκη Σκουλή, που έχει χαρίσει μοναδικές διακρίσεις στη χώρα μας, ξεκίνησε τη διαδρομή του στις 10 Σεπτεμβρίου  από το Ορμένιο του Νομού Έβρου.  

Ο Στέργιος Αράπογλου κινήθηκε μέσω της Παλαιάς Εθνικής Οδού και παράδρομων από άσφαλτο, σε χωματόδρομους και ορεινούς όγκους. Κάθε πόλη της Ελλάδας που αποτέλεσε σταθμό στην πορεία του αθλητή, αγκάλιασε την προσπάθεια τιμώντας τον Στέργιο Αράπογλου με εκδηλώσεις και παραδοσιακά δρώμενα, δείχνοντας έμπρακτα τη στήριξή της στο όραμα του ευ αγωνίζεσθαι.

Η ΧΑΝΘ με πίστη στη φιλοσοφία και στο όραμα που πρεσβεύει, συνεχίζει να στηρίζει με όσα μέσα διαθέτει πρωτοβουλίες που φέρνουν στο προσκήνιο την αξία του καθαρού αθλητισμού. Με αίσθημα ευθύνης  απέναντι στην κοινωνία, η Αδελφότητα κάνει πράξη δράσεις που προάγουν τον αθλητισμό τόσο στο ελληνικό όσο και στο παγκόσμιο στερέωμα.