Skip to main content

Εθελοντική αιμοδοσία από ΧΑΝΘ και ΤΙΤΑΝ στις 5 και 6 Απριλίου

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα συγκεντρώνονται φάρμακα για τις ανάγκες του Κοινωνικού Φαρμακείου του Δήμου Θεσσαλονίκης

Την Παρασκευή 5 και το Σάββατο 6 Απριλίου, Χ.Α.Ν.Θ. και ΤΙΤΑΝ διοργανώνουν την 10η Εθελοντική Αιμοδοσία στο πλαίσιο της μακροχρόνιας συνεργασίας τους για  την υλοποίηση κοινωνικών και περιβαλλοντικών δράσεων.

Μαζί τους οι κοινωνικοί φορείς της πόλης μας : Φιλόπτωχος Αδελφότης Ανδρών Θεσσαλονίκης, Φιλόπτωχος Αδελφότης Κυριών Θεσσαλονίκης, Διαβαλκανική Συνεργασία Γυναικών - Κέντρο Unesco,  ΠΠΟΓ Θερμαΐδες, ΠΑΣΓ Καλλιπάτειρα (Παράρτημα Θεσσαλονίκης), Αχτίδα,  Αγροτική Παιδική Φωλιά ΒΕ, Σύλλογος Φίλων Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου, Πηγή Ζωής, Ελληνικός Σύλλογος  Θαλασσαιμίας,  ΠΡΟ.Τ.Ε.Κ.Τ.Α. Θεσσαλονίκης, Σύνδεσμος Φιλίας Ελλάδας – Ισραήλ, IWOG (International Women’s Organization of Greece), RED-Y, Lions Club Thessaloniki Hypatia, Σύνδεσμος Επιστημόνων Γυναικών Θεσσαλονίκης, Ελληνικό Παιδικό Χωριό Φιλύρου και Help Hellas, Ιμερόεσσα, Πράξη Αγάπης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί και τις δύο ημέρες από τις 9:00 το πρωί έως τις 13:30, στο κεντρικό κτίριο της Χ.Α.Ν.Θ. με την υποστήριξη του Κέντρου Αιμοδοσίας ΑΓΙΟΥ ΠΑΥΛΟΥ και του Κέντρου Αιμοδοσίας ΑΧΕΠΑ, για τους συνανθρώπους μας που πάσχουν από θαλασσαιμία (μεσογειακή αναιμία).

Παράλληλα, με την υποστήριξη του Περιφερειακού Γραφείου στη Θεσσαλονίκη του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων θα πραγματοποιείται ενημέρωση των εθελοντών αιμοδοτών για τη δωρεά μυελού των οστών και εγγραφή  στην παγκόσμια δεξαμενή εθελοντών δοτών μυελού των οστών.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα συγκεντρώνονται φάρμακα για τις ανάγκες του Κοινωνικού Φαρμακείου του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, των Δήμων Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς, Πυλαίας – Χορτιάτη, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α).

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με τον Τομέα Δράσης και Κοινωνικής Προσφοράς Χ.Α.Ν.Θ.