Skip to main content

ΧΑΝΘ: Συνεχίζονται και φέτος τα μαθήματα δημιουργικής γραφής

Ο Τάσος Αγγελίδης Γκέντζος συνεχίζει για έβδομη χρονιά την παράδοση σεμιναρίων που άπτονται στον μαγικό κόσμο της γραφής.

Η Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των ετήσιων καλλιτεχνικών και επιμορφωτικών της προγραμμάτων, σε αγαστή συνεργασία με τον φιλόλογο και καθηγητή του Αμερικάνικου Κολλεγίου Ανατόλια Θεσσαλλονίκης Τάσο Αγγελίδη Γκέντζο, συνεχίζει για ακόμη μια χρονιά τα μαθήματα δημιουργικής γραφής.

Έπειτα, από έξι συνεχόμενα χρόνια, όπου στο κάθε έτος επιτελούνται τουλάχιστον δύο κύκλοι μαθημάτων, ο Τάσος Αγγελίδης Γκέντζος συνεχίζει για έβδομη χρονιά την παράδοση σεμιναρίων που άπτονται στον μαγικό κόσμο της γραφής. Με τον δικό του μοναδικό τρόπο εισάγει του σπουδαστές του τμήματος στα μυστικά του διηγήματος, του μυθιστορήματος, του θεατρικού έργου και του σεναρίου.

Ο Τάσος Αγγελίδης Γκέντζος, με το συγγραφικό πάθος που τον διακατέχει, δεν μένει μέσω των παραδόσεων σε ένα θεωρητικό κομμάτι της γραφής, αλλά προσπαθεί μέσω πρακτικής άσκησης να βοηθήσει τους σπουδαστές να εκδώσουν το πρώτο έργο τους. Αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας τα συλλογικά μυθιστορήματα και συλλογές διηγημάτων που ξεπήδησαν μέσα από τα σεμινάρια του, όπως: “Μη μου λες το γιατί”, εκδόσεις Δωδώνη 2017, “Δεν έμαθα να ζω με την αλήθεια”, εκδόσεις Ρώμη 2017, “Οι εραστές της σοκολάτας”, εκδόσεις Σκαθάρι 2018.

Ο συγγραφέας

Ο Τάσος Αγγελίδης - Γκέντζος γεννήθηκε στην Κολονία και μεγάλωσε στην Καβάλα, όπου τελείωσε το δημοτικό, το γυμνάσιο και το λύκειο. Αποφοίτησε από το Φιλολογικό Τμήμα της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ με μαθήματα ειδίκευσης από τους τομείς της Κλασικής Φιλολογίας και της Μεσαιωνικής και Νεότερης Ελληνικής Φιλολογίας. Παρακολούθησε μεταπτυχιακά μαθήματα στη Νεοελληνική Ποίηση και Πεζογραφία και στη Βυζαντινή Ιστορία. Δίδαξε για χρόνια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Σήμερα εργάζεται ως φιλόλογος στο Πρώτο Λύκειο του Αμερικανικού Κολεγίου "Ανατόλια", έχοντας παράλληλα αναπτύξει πολλές εξωσχολικές δραστηριότητες γύρω από τα ταξίδια, τα Μ.Μ.Ε. και τον πολιτισμό.